Història comunicació

Páginas: 3 (549 palabras) Publicado: 6 de abril de 2011
Asa Briggs i Peter Burke, dos distingits historiadors britànics, ens presenten un treball molt ambiciós amb el llibre De Gutenberg a Internet. Una historia social de la medios de comunicación. En ellens mostren la seva visió del desenvolupament i la transformació dels mitjans de comunicació abarcant des de l'Occident modern de mitjans del segle XV, amb la invenció de la impremta; fins el mónglobalitzat del segle XX, amb l'aparició d’Internet.

En aquest llibre, els dos autors ens expliquen els diferents processos de canvi permanents que experimenta la comunicació, a través d'un seguit dedesenvolupament físics i avenços tecnològics i culturals. A més a més, ens plantegen una explicació perceptiva i dinàmica del canvi de terminologia de la comunicació i els mitjans de comunicació através del temps, la qual cosa demostra que les metàfores contemporànies com la “World Wide Web”, “network”, la paraula “ciberespai” o “pissarra del futur” per referir-se a Internet, tenen precedentsmolt interessants.

Les teories de la comunicació i els estudis que van realitzar especialistes de la informació al llarg del segle XIX també tenen un tractament en l'obra. Considero encertada aquestaaportació per part dels autors ja que crec que no es pot desenvolupar ni entendre una història dels mitjans supeditada només als desenvolupaments tecnològics i és necessària una visió més àmplia perentendre tot el procés i les conseqüències.

Des del primer fins l'últim capítol, el llibre és una crònica de com el coneixement de l'home va anar creixent, de com les idees i inquietuds religioses,polítiques, socials i culturals van sortir dels seus cercles tancats de l'Edat Mitjana, per ser impreses en lletres de motlles. Això va ser decisiu a l'hora de propagar idees i inquietuds quedespertarien la ment de l'home, que propiciarien la creació del concepte d'opinió pública i que s'aturarien a reflexionar davant del concepte de “masses” (a inicis del s.XIX) contribuint a modelar la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Història de comunicació
  • Història De La Comunicació
  • Història de la comunicació
  • Teoria E Historia De La Comunicacio
  • Historia de la comunicaci n
  • LA COMUNICACI N EN LA HISTORIA
  • Breve Historia De La Comunicaci N
  • HISTORIA COMUNICACI N Y EMOCIONES

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS