Història de la infancia

Páginas: 4 (764 palabras) Publicado: 17 de octubre de 2013
Tema 2 Història de la infància
En aquest tema dos, el que em sembla una mica difícil de creure és el concepte d’infància que la gent tenia abans, i que fins el 1962 no hi va haver un interès perconèixer la infància, ja que és un concepte modern de no més de tres segles.

En les societats contemporànies, ser nen és un estat indiferent i concret de la vida, però aquest concepte de la infànciaha anat canviant al llarg de la historia.
Hi havia maltracta infantil, però els pares no entenien la importància que tenien els nens ja que els hi resultava molt desagradables, és una mica tristpensar que un infant pot arribar a ser desagradable per algú i arribar al punt de maltractar-lo sent un ésser tant indefens.
Però actualment l’actitud de l’adult cap a l’infant a canviat, la ciència afet canviar la idea del nen.
· Phillipe Aries assenyala la infància com una etapa diferenciada del desenvolupament que no existia a la Edat Mitjana on els nens eren tractats i retratats com a petitsadults, realitzaven les mateixes activitats que les persones adultes, hi havia una dedicació mínima als nens, ja que els primers anys estaven en casa de l’ama de cria i després quan tornaven a casas’encarregaven els servents, i fins que no arribaven als set anys no els porten a aprendre un ofici o anar a l’escola, tant petits i ja tenien que aguantar coses que els adults feien.
Es difícil que un nentan petit ja l’abandonessin o el venguessin com si res, el ficaven en un Torn o pedra giratòria on deixaves el nen abandonat i l’agafaven, així no moria a la intempèrie, també els utilitzaven com arehens polítics i prenda per deutes, a garantia d’un acord i a si mateix fer-li pagar la fe dolenta dels seus pares. Als 17 anys enviaven els nens a viure a altres famílies, solia ser a casa de l’amade cria.
Però això ja no és així, encara que hi han pares que veuen als nens encara com un ésser desagradable i arriben abandonar-los o fins i tot maltractar-los, avui dia si les autoritats...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • historia de la infancia
  • La infancia en la historia
  • historia de la infancia
  • La historia de la infancia
  • La Infancia: Historia
  • Historia De La Infancia
  • Historia De Mi Infancia
  • Historia de la infancia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS