Història de l'automòbil

Páginas: 3 (574 palabras) Publicado: 8 de diciembre de 2009
L'automòbil és un vehicle de quatre rodes destinat al transport de persones, amb capacitat entre dos i vuit seients. Es desplaça gràcies a un motor d'explosió a base d'una mescla de gasolina o degasoil i aire. En alguns països la mescla explosiva es fabrica a partir de determinades plantes. Recentment s'han començat a produir automòbils que funcionen amb motor elèctric.

L’aparició del’automòbil ha sigut possible al desenvolupament de dos invents, el motor d’explosió mogut per gasolina i el pneumàtic que va sorgir en la segona revolució industrial.
Respecte al seu origen, és molt difícilatribuir el mèrit de la seua invenció a una persona determinada, perquè són diverses les que han pretés atorgar-se eixe títol. Tenim a Dailer i a Benz amb els seus vehicles moguts per gasolina aAlemanya ja en la dècada de 1880, però es tractava de poc més que tricicles motoritzats. Segons pareix, el primer que va aplicar el principi d'un motor de combustió interna va ser el francés Levassor , quien 1887 va projectar un vehicle amb el motor en la part davantera i en la que la força motriu es transmetia a les rodes posteriors per mitjà d'un embragatge, un eix, un reductor de velocitats i undiferencial. Segons les proves que es disposa, eixe va ser el primer automòbil autèntic de la història, si bé ens queda clar que per a assegurar l'acceptació general de l'automòbil com a mitjà detransport còmode i eficient, encara faltaven molts altres invents en relació a aquest. Dins d'estos invents, trobem la llanda mecànica, perfeccionada per J.B. Dunlop en 1888 i l'arrancada elèctrica inventatper Carlos Kettering al voltant de 1910. Hem d'assenyalar que si Enrique Ford no s'haguera decidit a fabricar un cotxe assequible per a les persones de situació modesta, l'automòbil hauria continuatsent utilitzat solament pels rics com en aquells moments. En 1908 Ford va començar a fabricar el seu model T, partint de la teoria que podia guanyar un poc més venent gran quantitat de cotxes...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Historia De La Historia
  • Historia de los sin historia
  • La historia de la historia
  • historia de la historia
  • Historia de la historia
  • La historia de la Historia
  • historia de la historia
  • el historiador y la historia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS