història del art

Páginas: 2 (292 palabras) Publicado: 24 de noviembre de 2013
TEMPLE DE POLUX I CASTOR

Títol: Temple de Polux i Cator
Autor: Lucio Cecilio Metello Diademato
Cronología: 117 aC. però es va incendiar i el van tornar areconstruir el 6 aC.
Ubicació: Agrigent ( Sicília )

Contextualització

Durant la batalla del Llac del Regilo entre romans i llatins en el 496 a. C. el dictador, AuloPostumio Albino va fer vot de consagrar un temple a Cástor i Pólux. En la batalla s'havia vist a dos joves lluitant de part dels romans. Aquella mateixa tarda de la victòriatambé se'ls va veure abreurant els seus cavalls en la font Yuturna i van anunciar als romans la victòria aconseguida, desapareixent després; se'ls va identificar amb elsDioscuros. En el lloc d'aquesta aparició es va construir el temple ofert per a. Postumio i dedicat pel seu fill en el 484 a. C.

Aspectes formals

El temple era perípter(pòrtics amb columnes en el perímetre exterior de la cel·la), octástil (vuit columnes en el front) i amb onze columnes en els costats majors d'ordre corinti. El podimesura uns 50 metres de llarg per 30 d'ample i tenia uns 7 metres d'altura, construït en maçoneria i originalment revestit amb toba, que després va ser retirada i reutilitzadaen altres construccions. Tres de les columnes han sobreviscut fins al present. Es discuteix si li precedia una escalinata, així figura en la Forma Urbis d'època deSeptimio Sever, però no s'han trobat restes en les excavacions. Segons una hipòtesi, es van haver d'eliminar per emplaçar una de les tres tribunes d'oradors que hi havia en elFòrum Tria rostra.
Encara que dedicat als Dioscuros, era més popularment conegut com a Temple de Cástor. Va ser en vàries ocasionis lloc de reunió del Senat romà.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • historia del art
  • Historia del art
  • Historia Del Art
  • Historia art
  • EL PARTENÓN HISTÒRIA DEL ART
  • Historia del diseño; Art decó
  • Webs Història De L Art
  • Historia Art. 19 Constitucional

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS