Història Del Cinema Americà

Páginas: 4 (858 palabras) Publicado: 21 de junio de 2012
1. Història de Hollywood i el cinema nordamericà

Hollywood és la meca del cinema americà, on es va rodar la primera pelicula nordamericana a mans del director D.W. Griffith. El punt de partida delcinema estadounidens va ser el film “El naixament d’una nació”, del propi Griffith, en el qual es sistematitzen tots els recursos narratius que havia desarrollat el cinema fins aquell moment i ho fade tal manera que aquell model del cinema ha quedat establert fins l’actualitat: La manera d’establir el salt d’eix, l’ús dels primers plans, l’ alternança de plans generals i curts ... És per aixòque Griffith és considerat “pare del cinema modern”, creador del llenguatje cinematogràfic.

Hollywood va viure el que els historiadors anomenen “Edat d’or” o de la narrativa clàssica. En aquellaèpoca es rodaven les pel·lícules de forma semblant, tot i que no hi havia dues pel·lícules exactament iguals. Va ser d’aquesta manera com van nèixer els gèneres cinematogràfics (western, comedia,musicals, cinema negre, etc.).

Rodar pel·lícules era un negoci i les productores feien diners operant sota el que s’anomenava sistema d’estudi. Els principals estudis tenien molts empleats en nòmina(actors, tècnics, guionistes, etc.) i tenien sota la seva possessió molts teatres repartits per tot el país. Això els permetia la producció simultània de moltes pel·lícules i, com que no totes havien deser un èxit, els estudis podien arriscar-se amb projectes de pressupost mitjà que tinguessin un bon guió i actors bastant desconeguts. Així sorgeixen grans pel·lícules de la historia del cinema americà,tals com “Ciudadano Kane” dirigida per Orson Welles; “El mago de Oz”; “Lo que el viento se llevó”; “Casablanca”; “King Kong” ; etc.

Però, malauradament, el sistema d’estudi i amb ell, “l’Edatd’or” de Hollywood, va patir un mal tràngol degut a dos motius socials a finals dels anys 40:
1. La intervenció federal que va separar la producció de les pel·lícules de la seva exhibició a les...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Història del cinema nord-americà.
  • história del cinema
  • Història Del Cinema (
  • Historia de america
  • la historia de america
  • historia america
  • historia de america
  • Historia De America

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS