Història i què és l'alzheimer

Páginas: 4 (785 palabras) Publicado: 11 de junio de 2014
HISTÒRIA:
La etiologia de l’ Alzheimer, és a dir, l’origen o la causa que produeix la malaltia de Alzheimer no es coneguda. Només es sap amb certesa que l’edat és el major factor de risc perpatir-la. No obstant, les investigacions dutes a terme durant els últims 20 anys han descobert alguns dels canvis moleculars que es produeixen en aquesta malaltia.
La malaltia que amb més freqüènciaprodueix demència fou descrita per primera vegada el 1906 pel neuròleg alemany Alois Alzheimer, després d’haver analitzat el cervell d’una dona, anomenada Aguste D., a qui havia assistit i estudiat des del1901. Aquesta havia anat a la consulta quan tenia 51 anys a causa d’un estat d’intranquil·litat motivat per una crisi de gelosies envers el marit; més tard va patir un deteriorament cognitiuprogressiu, amb comportaments paranoics. Amagava les coses de casa, va perdre ràpidament la memòria, s’extraviava dins de casa seva, estava agressiva, cridava de forma desconsolada i tenia al·lucinacions. Vaanar destruint el llenguatge i després va perdre l’autonomia per al moviment, es va quedar allitada, fins que va entrar en un estat vegetatiu i va morir. Es va extraure el cervell al cadàver i eldoctor Alzheimer el va analitzar i va descobrir les lesions característiques de la malaltia que des del 1910 porta el seu nom. Val a dir que aquella malalta forma part dels casos poc freqüents a causa dela seva relativa joventut.
La malaltia d’Alzheimer es la causant del 60% de les demències.
Com en les altres malalties neurodegeneratives que produeixen demència, no es coneix la causa queprovoca la degeneració del cervell.
QUÈ ÉS LA MALALTIA DE L’ ALZHEIMER?
Al principi petits descuits, algunes paraules, problemes per orientar-se amb el cotxe. Després es complica el escriure, elvestir-se, els familiars es tornen desconeguts y s’obliden les funcions bàsiques de la vida com anar al lavabo o canviar de posició. Canvien les actituds, la por es torna en agressió, resistència a la cura,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • HISTORIA I
  • Historia I
  • Historia I
  • HISTORIA I
  • historia I
  • Historia I
  • Historia I
  • Historia i

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS