Història I Teoria Del Desenvolupament Personal I De L’Educació

Páginas: 4 (949 palabras) Publicado: 18 de octubre de 2011
Què es el desenvolupament?

------------------------------------------------------------------------------------------------------------
“El desenvolupament de l’ésser humà son els canvis queaquest va experimentant a mesura que avança en el temps. Canvis biològics; uns es poden veure per mitjà de l’observació i altres no es poden veure ja que son canvis fisiològics interns en l’organisme.Canvis cognitius; que afecten a les habilitats i processament mental de la persona i canvis psicosocials; que afecten al comportament de la persona i les seves reaccions al medi que l’envolta.”------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Alhora de parlar què influeix o què determina el desenvolupament humà ens trobem en unadicotomia entre el que es innat o heretat i el que es adquirit per l’ambient o lo social.
Per explicar aquestes postures podríem centrar-nos principalment en dos representants d’aquestes postures,encara que hi ha hagut d’altres i que tant d’un costat o de l’altre es pot dir que s’han derivat altres teories, però ens centrarem en dos psicòlegs que amb les seves idees han aportat els fonaments del’estudi de la psicologia del desenvolupament humà.
Parlem de Jean Piaget (1896-1980) psicòleg evolucionista i Lev Vygostky (1986-1934) fundador de la psicologia històrica-cultural.
En el conceptedonat del desenvolupament el que predomina es la paraula canvis, Piaget exposa que aquests canvis es produeixen en l’individu en un procés intern, i de forma natural i individual. Un factor bàsic per aque es produeixin els canvis es la maduració orgànica i l’experiència que l’individu te amb els objectes i que en interactuar amb ells i amb l’entorn social produeixen la modificació i evolució delssistemes d’equilibri, on hi ha un continu pas de nivells d’equilibri inferior a nivells d’equilibri superior. Això es dona gràcies al processos d’assimilació i acomodació. Piaget parla d’esquemes...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Historia i teoria del desenvolupament personal i l’educació
  • Història I Teoria Del Desenvolupament Personal I De L'Educació
  • HISTORIA DEL DESENVOLUPAMENT PERSONAL I L'EDUCACIÓ
  • La coperació i l'educació pel desenvolupament
  • Història i teoria del desenvolupament
  • Teoria De L'Ànima I L'Educació En Plató
  • Plató: Teoria de l'educació, matemàtiques i dialèctica. (Valencià)
  • HISTÒRIA I PERSPECTIVES TEÒRIQUES DE LA PSICOLOGIA DEL DESENVOLUPAMENT

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS