història

Páginas: 3 (708 palabras) Publicado: 12 de mayo de 2013
53. Defineix i comenta, amb algún exemple, l’involucionisme, el colpisme militar i el terrorisme.
-L’involucionisme: És el contrari d’evolució, el pasat queda enclat en el pasat inomés pot tornar enrere, d’això també se’n pot anomenar trògoda. El seu tema principal és el franquisme.
-El colpisme militar: L’exèrcit intervé en la política. També es van organitzar conspiracions iintents promoguts per grups de militars i bona part d’aquests eren iniciats per la premsa d’ultradreta, un exemple en seria la conspiració anomenada Operació Galàxica.
-El terrorisme el dividim endos grups, el terrorisme de dretes i el d’esquerres:
o El terrorisme d’extrema dreta, nostàlgiques al franquisme, van actuar per estimular un com d’Estat militar que forcés la involució política. Peraquest motiu es van organitzar grups violents com són els Guerrilleros de Cristo Rey i la Triple A. Una de les accions més importants va ser l’assassinat de cinc advocats laboralistes vinculats al PCDi CC OO al seu propi despatx del carrer Atocha de Madrid (1977)
o El terrorisme d’extrema esquerra el formava la GRAPO (Grupos Revolucionarios Antigrancistas Primero de Octubre) i el FRAP (FrenteRecolucionario Antigrancista y Patriótico) que van incrementar les actuacions cercant víctimes entre les forces armades. I l’ETA, que refusava la Constitució de 1978 perquè no reconeixia el dretd’autodeterminació. Així, aquesta entitat franquista va empendre un seguit d’atemptats als magatzems Hipercor de Barcelona, per exemple. A Catalunya es va creà l’organització independentista Terra Lliure que vacompetre alguns atemptats i segrestos fins el 1995 que es va disoldre.
54. Les eleccions legislatives de 1979. Explica el que sàpigues.
Una vegada es va aprovar la Constitució, Suárez va dissoldreles Corts i es van convocar eleccions legislatives el març de 1979. El triomf va ser per la UCD d’Adolfo Suárez, seguida del PSOE i com a tercera força PCE. El partit més a la dreta, Coalición...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La historia de la historia
  • historia de la historia
  • Historia de la historia
  • La historia de la Historia
  • la historia de la historia
  • historia de la historia
  • el historiador y la historia
  • Historia de la no historia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS