Història

Páginas: 3 (668 palabras) Publicado: 29 de enero de 2015
FITXES DE MALALTIES:
SIDA (Síndrome de la Immunodeficiència Adquirida):
Incidència/prevalença: A España hi ha una incidència de VIH/Sida del 0’40% de la població al 2011 (amb un total de 80.217casos). Al món hi ha més de 33 milions de casos de infecció per VIH.
Agent etiològic: Virus de la Immunodeficiència humana.
Reservori: saliva, llàgrimes, teixit del sistema nerviós, líquidcefaloraquidi, sang, semen (inclòs el líquid preseminal, que es el líquid que surt abans de la ejaculació), flux vaginal i llet materna.
Vies de transmissió: sexual (incloent sexe oral, anal i vaginal),parenteral o vertical (mare-fill).
Període d’incubació: El període d’incubació del Sida es trova actualment entre els 4 i 16 anys.
Persones susceptibles: per al Sida no hi ha grups de risc, sinópractiques de risc com l’ús de drogues per via parenteral, les relacions sexuals sense protecció, etc.
Diagnòstic: el diagnòstic es duu a terme per aquests mètodes:
a) Serologia d’anticossos anti-VIH ( elsanticossos apareixen a partir de les 2 setmanes de la infecció). S’utilitza la tècnica ELISA que té una sensibilitat del 98-99%.
b) Detecció dels components de la partícula vírica
c) Aïllament icultiu del virus
Prevenció primària: tenir un comportament sexual segur (ús del preservatiu), no compartir agulles ni xeringues, evitar en contacte amb la sang d’una altra persona, buscar assistènciamèdica en cas de voler quedar-se embarassada i ser portadora del VIH, etc.
Prevenció secundària: pretén detectar precoçment la malaltia, per tant, de seguida que hi hagi una sospita de contagi esrecomana a la persona fer-se les proves i iniciar el tractament per a minimitzar els danys i l’avenç del virus. Tot i això la persona pot donar un fals negatiu a la serologia si fa poc que hi ha hagut elcontagi, ja que els anticossos triguen unes 2 setmanes en aparèixer. A més, si una persona detecta precoçment que està infectada, podrà prendre les mesures necessàries per no contagiar a més gent....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La historia de la historia
  • historia de la historia
  • Historia de la historia
  • La historia de la Historia
  • la historia de la historia
  • historia de la historia
  • el historiador y la historia
  • Historia de la no historia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS