HIST RIA ALBA

Páginas: 4 (857 palabras) Publicado: 8 de abril de 2015
HISTÒRIA
LA REVOLUCIÓ RUSSA
1. Quan abdica el tsar? Per què?
El 15 de març de 1917, el tsar Nicolau II signava, obligat, la seva abdicació del tron. La situació que el va portar a actuar així va sela següent: les derrotes sofertes per l'Exèrcit Rus a l'Extrem Orient van provocar la Revolució de 1905. Nicolau II va tenir llavors de consentir la promulgació d'un Manifest que va garantir lallibertats principals. Però en 1906 va exterminar els aïllats focus de Soviets Obrers que van intentar continuar la lluita i posteriorment va ordenar la dissolució de la Duma que xocava contra el seuautoritarisme i va crear una altra Duma dòcil als seus desitjos. Va mantenir el sistema autocràtic del seu pare i va propiciar una política de persecució que va fer augmentar la seva desprestigi i eldescontentament entre la burgesia rural, els camperols i el proletariat. Els desastres causats per la la Guerra Mundial i l'empobriment general de la població van donar lloc a l'esclat de la Revolució deFebrer de 1917 que va obligar el tsar a abdicar un mes més tard. En el seu lloc es va instal·lar un Govern Socialdemòcrata dirigit per Kerenski.
2. Què passa el 30 d’agost de 1918?
La tarda del 30 agost1918 Lenin havia pronunciat un discurs en una fàbrica d'armament de Moscú. Quan va sortir de l'edifici, Kaplan (una dona que col·laborava amb un grup terrorista il·legal) va disparar tres tirs: unva travessar l'abric de Lenin, ferint a una dona, els altres dos li van aconseguir l'espatlla i el pulmó esquerres, respectivament. Quan el van traslladar al kremlin Lennin semblava estar a punt demorir però es va negar a ser tractar fins que no el portessin un metge bolxevic, finalment Lennin va sobreviure al atentat.
3. Què és la txeca? A qui persegueix?
La txeca és una organització política imilitar amb poder per a detenir, jutjar i executar. Va començar a torturar a tota aquella persona que tenia creences incorrectes i orígens socials no adequats. Cada ciutat tenia la seva pròpia...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • hist ria t6
  • Hist Ria Del Correu
  • HIST RIA DE LA POBLACI MUNDIAL
  • Hist Ria Econ Mica
  • Hist Ria Enfermeiros USA
  • Hist Ria Pol Tica De Venezuela
  • HIST RIA Activitats Per Entregar
  • Histo Ria De Lopinio Pu Blica 2015

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS