hist

Páginas: 9 (2037 palabras) Publicado: 30 de enero de 2015
SEMINARI 5
PROSPERIDAD Y OPTIMISMO
Els danys ocasionats en al Segona Guerra Mundial (1939-1945) van crear en els anys de la postguerra molt de treball per aquells que ho desitjaven, per tal de reconstruir les ciutats i tornar als nivells de la postguerra.
Dècada dels 50- Guerra de Corea- Alta demanda dels països occidentals i Japó.
Fins el 1973 el món va gaudir de creixement econòmic.Aquest creixement es va produir tant en els països desenvolupats com en les economies pobres del “Tercet Món”. Les taxes de creixement no van ser les mateixes en tots els països, la de Japó va ser la més alta.
Es va expandir l’economia de mercat. (Originaria dels països avançats).
Hi ha transferències internacionals de capital en forma de préstecs i inversions.
Es transmeten els progressostecnològics.
No tots els anys van ser fàcils, en el 1976 i 1970-1971 el creixement va ser més lent.
Per què aquest alt creixement econòmic i del treball en Occident?
Molts governs van seguir les idees de John Maynard Keynes (1883-1946) que creia que el nivell d’ocupació podia ser influenciat per el govern. -> Això era falç.
Per què hi va haver un creixement de la producció i de la productivitat?Millores tècniques. Noves tecnologies; equip elèctric i electrònic, productes químics i màquines eines.
Canvis estructurals: reducció de la participació en l’agricultura i augment en els serveis. (En economies pobres i avançades).
Menys producció de l’industria tèxtil (menys productiva) i més producció de en d’altres més productives com els motors.

Va augmentar els ingressos i el consumd’aliments en els països rics. Així com la despesa en bens de llarga durada, els articles de luxe i les activitats en el temps lliure. Van augmentar el nombre d’automòbils privats.
1. L’oci i els viatges
Entre 1960-1973 l’alt augment de la producció va causar que a Occident es reduïssin les hores de treball anuals, més temps lliure. Buscaven noves formes d’activitats culturals, entreteniment iesports. Van aprofitar per viatjar més i més lluny. A l’estranger i especialment al sol, al Mediterrani o Amèrica central i el Carib. Augmenta el transport en avió.
2. Mobilitat i migració
En Gran Bretanya i Itàlia – noves industries i modernes ciutats.
Hi va haver un alt índex de migració a través de fronteres de països pobres als industrialitzats. De les colònies franceses i britàniques a lametròpoli i d’Amèrica Llatina als Estats Units.
A principis del 1973 els 9 països de la CEE tenien 10,4 milions d’habitants. (Bèlgica, França, Alemanya Occidental, Luxemburg, Suècia, Holanda i Suïssa).En els EEUU tot i posar controls d’immigració ens anys 50, era casi un 16% de l’augment de la població.
Els immigrants van ser ben rebuts quan faltava ma d’obra. No obstant, entre 1973-74 lamajoria de països occidentals van començar a restringir d’immigració. Xenofòbia.
3. La explosió de l’educació
Hi va haver un boom de persones que feien estudis universitaris o altres estudis superiors.
Els Estats Units era capdavanter en aquest aspecte. Major proporció de la renta per càpita en educació.
4. La expansió de provisions del benestar
Les provisions socials i de benestarsubministrades per l’Estat van augmentar a tot el món. El fet de compartir els beneficis del progrés amb grups menys afortunats va causar una gran polèmica.
Política Agrícola Comú (PAC) de la CE. Anys 50- Estimular i ampliar la producció oferint subsidis als treballadors. ---A finals dels anys 60 això va provocar una sobreproducció d’aliments i productes agrícoles. Els ingressos dels agricultors seguiensent baixos.
Hi va haver un continu creixement dels salaris probablement causat per una redistribució dels ingressos cap a una major igualtat. Hi va haver també increments en la despesa del govern, que cobrien qualsevol dèficit de la demanda conjunta.
Això va provocar un augment del treball i el creixement constant dels preus.(Inflació)
5. La inflació els aranzels duaners i el comerç
La...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • hist
  • hist
  • hist
  • Hist
  • Hister
  • Hist
  • histo
  • hist

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS