Hist

Páginas: 2 (383 palabras) Publicado: 1 de noviembre de 2015
Lluís XVI i la reina Maria Antonieta han estat executats a la guillotina
Ses Majestats, Lluís XVI i la seva esposa Maria Antonieta han estat guillotinats en mans del decebut poble francès.
Avuidia 16 de octubre de 1793, a mig matí, Maria Antonieta ha sigut exhibida en una carreta per París davant els ulls d’un poble que ha cridat desesperadament per defensar la justícia. Insultada, s’hadirigit al cadafal amb les mans lligades a l'esquena, condemnada a morir a la guillotina, als 37 anys d'edat, i gairebé nou mesos després de la l'execució del seu marit, el rei Lluís XVI. Cau el capde la reina i la multitud gairebé en silenci, escolten alguns crits per la república.
Si mirem enrere la caiguda de la monarquia s’ha produït en pocs mesos, però venia de fa molt temps. Ni Lluís XVIni Maria Antonieta van comprendre el caràcter dels canvis que s'acostaven, provocant així la seva pròpia ruïna. El 4 de maig de 1789 es van obrir els Estats Generals, quan Monsenyor de la Fare, vaatacar Maria Antonieta, denunciant el luxe desenfrenat de la Cort i dels quals, cansats d'aquest luxe, busquen el plaer.
El poble es distanciava de la reina i gairebé ja no hi havia possibilitats dereconciliació entre el poble i els reis. Lluís XVI, es va veure forçat a cedir la major part del seu poder al nou govern, la Assemblea Nacional. Tot i que mai fou un rei enèrgic, odiava aquestaassemblea sobre tot pel tractament que sempre li havia suposat a la seva família. I en un intent desesperat per salvar-se a ell i a la família, va decidir escapar de París i reunir forces a les afores deFrança. Aquest intent de fugida dels monarques no va fer sinó accentuar aquesta ruptura. En definitiva, el poble ha anat aconseguint el seu objectiu, derrocar la família real. La reina, la que foula més estimada pel nostre poble, després d’haver estat tancada a la presó sense llum, aire i amb poques forces per lluitar per la seva lliberta, i en un procés en el que ha estat jutjada intentant...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • hist
  • hist
  • hist
  • Hist
  • Hister
  • Hist
  • histo
  • hist

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS