Historia 206 Activitat 1

Páginas: 3 (589 palabras) Publicado: 30 de marzo de 2015
Activitat 1
Llegeix els textos següents i resol les qüestions que tens més avall:
Qüestions:
Identifica les idees principals d’aquestes fonts i situa-les en el seu context històric tot indicantquines són fonts primàries i quines secundàries.
Les idees principals de la font A és que el nombre de regidors monàrquics a les eleccions municipals del 6.44 6.43 6.42 6.41 6.40 10912 d’abril de 1931havia estat netament superior a tot Espanya llevat de vuit províncies, entre les quals les quatre catalanes. A la font B el comte de Romanones justifica el manteniment de la monarquia perquè han guanyatels regidors monàrquics. Finalment, a la font C es manifesta clarament que la relació entre regidors i votants no és proporcional, essent les grans capitals les més perjudicades.
Per què, a desgratdel nombre elevat de regidors monàrquics, els resultats de les eleccions del 12 d’abril van suposar una manifestació republicana inaturable?
Els resultats de les eleccions del 12 d’abril van suposar unamanifestació inaturable perquè el triomf republicà havia estat majoritari a gairebé totes les capitals de província i ciutats més importants.
Et sembla que el comte de Romanones era monàrquic apartir de l’argumentació de la font B? Per què? Elabora una crítica de la seva argumentació?
Evidentment, el comte de Romanones era monàrquic, ja que pretenia defensar la monarquia de resultes d’unplebiscit completament fals, ja que el nombre de regidors no es corresponia amb el nombre de votants.
Exposa breument, amb paraules teves, les causes de l’adveniment de la Segona República.
El 14 d'abril de1931 es proclamava la Segona República espanyola en un ambient d'eufòria. Alfons XIII havia abandonat el país i semblava arribat el moment per a que la república arreglés tot allò que la monarquia(amb la Dictadura de Primo de Rivera inclosa) no havia pogut solucionar.
Però la República tampoc va poder resoldre els problemes pendents. Primer per les divisions entre dretes i esquerres, que...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • ACTIVITAT N 1
  • Activitat 1 Feta
  • Activitat 1 UD1
  • 1 Activitat Tema 1 Independencia EUA
  • Activitat 1
  • activitat 1
  • activitat 1
  • ETM Activitat CompGen Bescanviadors De Calor 1

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS