Historia 8

Páginas: 4 (882 palabras) Publicado: 15 de abril de 2015
La Gran Guerra va tenir efectes molt negatius sobre l’economia ja que va afeblir els contendents europeus, molt endeutats amb els Estats Units. A Alemanya se li van exigir reparacions de guerra quevan dificultar la recuperació econòmica. França va condicionar a la recepció d’aquestes reparacions el pagament dels seus deutes als aliats, mentre els Estats Units s’oposava a les reparacions perquèAlemanya no tenia capacitat econòmica per afrontar-les.

Les quantitats fixades pel tractat de Versalles van provocar la fallida del sistema monetari alemany en 1923, així com una inflació senseprecedents. Entre 1923 i 1925 França i Bèlgica van envair la conca del Ruhr com a garantia del pagament de les reparacions exigides, augmentant la desestabilització econòmica alemanya i el suport a unnacionalisme radical que va desembocar, més tard, en l’ascens del nazisme. Alemanya havia vist reduir-se el seu territori en un 13%, Àustria i Hongria quedaren reduïdes a la quarta part, mentre Bulgària,Turquia i Rússia també es van veure molt perjudicades pels acords de pau.

La recuperació de la producció als països participants en la guerra va provocar un excés d’oferta d’aliments i de matèriesprimeres, amb un descens dels preus dels productes agraris que va empitjorar la balança comercial, tot impedint-los pagar els interessos dels préstecs contrets i abocant-los a la subscripció de nouspréstecs atorgats per grups financers dels Estats Units.























La moneda britànica (lliura esterlina) continuava sent la més utilitzada en les transaccions internacionals i en lesreserves dels bancs centrals, però com el Regne Unit es va esforçar per mantenir la seua moneda forta, això va afectar negativament les exportacions britàniques i la producció industrial.

A poc a poc,el dòlar s’anirà imposant com a única moneda convertible en or i els Estats Units com la plaça financera capaç de mantenir un sistema de préstecs a llarg termini i, com a conseqüència del desequilibri...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • HISTORIA 8
  • Tarea 8 historia
  • Historia 8 grado
  • Tarea 8 De Historia Tecmilenio
  • Simce 8° historia
  • IOS 8 HISTORIA
  • Planificación historia 8
  • Historia del g-8

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS