Historia Arte Tema 1 Ejercicios

Páginas: 5 (1200 palabras) Publicado: 13 de octubre de 2013
Tema 1. L’Art
Enunciats
1. L’art
1.1 Quines són les manifestacions artístiques que coneixem com arts majors?
Són l’arquitectura, l’escultura, la pintura, el dibuix, el gravat i el mosaic.
1.2 Què és l’art?
Jo crec que l’art es el mètode utilitzat des de principi dels temps però comunicar idees, expressar sentiments, i descriure.
2. L’arquitectura
2.1 Indica de quin tipus són els arcs deles imatges

Mig punt Apuntat Ferradura Peraltat
2.2 Quins són els elements de suport d’un edifici?
El mur, columna, pilar, pilastra.
2.3 Quins són els elements sustentats?
La llinda i la’arc.
2.4 Quines parts té una columna?
La part superior es el capitell, la part central es el fust i la que toca al terra es la base.2.5 Defineix: arc, entaulament, frontó, planta, cúpula
· Arc: Element corbat que desvia lateralment les càrregues de la coberta.
· Entaulament: És un element de la coberta plana clàssica, consta de tres parts; arquitrau, fris i cornisa.
· Frontó: És l’espai triangular que es troba entre la teulada de dos vessants i la cornisa, es la façana.
· Cúpula: És una volta semiesfèrica que està formadapel moviment rotatori d’un arc generador sobre la clau central que tanca el arc. Esta formada per la llanterna, part superior, casquet, el arc en si, tambor que es la part inferior del casquet que es una espècie d’anella horitzontal, també se li pot dir cos de llums perquè pot tenir petites obertures en la seva estructura, i finalment la part inferior, la petxina.
3. La plàstica
3.1 Explicales característiques de les tècniques pictòriques següents:

Tremp: La tècnica del tremp s’utilitzava inicialment sobre mur, i es tracta de barrejar el rovell d’ou amb làtex de brot de figuera y aigua, juntament amb el pigment.
Fresc: Tècnica pictòrica que te com a suport el mur. Primer es te que preparar el mur, se li adhereix calç fresc al mur y seguidament s’aplica el pigmentdissolt en aigua y després se li aplica una barreja de sorra y calç, aquest procés rep el nom d’emblanquiment. Necessita molta dedicació y temps. I no permet rectificacions.
Oli: Té com a suport el llenç o la taula. Es una barreja de oli de llinassa amb pigments. Es una tècnica pictòrica que proporciona a l’obra brillantor i que a més permet la rectificació.
Acrílica: Es la barreja de làtex ambel pigment, destaca perquè es seca molt ràpidament. Es soluble amb l’aigua y té com a suport el llenç o paper.
3.2 Explica en què consisteix l’anàlisi formal d’una obra pictòrica, l’anàlisi significativa i l’anàlisi tècnica.
L’anàlisi formal consisteix en fer atenció en les formes i valorar si son tancades o obertes, també en identificar les figures i el fons, la profunditat y altres componentscaracterístics de l’obra.
El anàlisi significatiu o conceptual intenta fonamentalment reconèixer el tema representat així com les fonts literàries en que es basa.
I per últim l’anàlisi tècnic que indica la tècnica utilitzada per l’artista y el suport.
3.3 Defineix: relleu, llenç, cera perduda, mosaic
· El relleu es la forma de representació escultòrica que s’acosta a la pintura, fa servirdiversos tipus de relleu per aconseguir perspectiva i profunditat en la representació. En podem distingir tres tipus: alt, mig i baix relleu, dependent de l’altura del relleu.
· Llenç, es el suport mes utilitzat pels artistes en la actualitat i ja des de fa molt temps, es tracta duna peça de tela posada sobre quatre bastidors tensant-la.
· Cera perduda, es un procés escultòric que consisteix fer laescultura inicialment amb argila i després recobrir-la amb una fina capa de cera i damunt una altra capa de argila i cendres, en aquesta capa exterior es col·loquen dos tubs de canya o un altre material, una a la part superior i un altre a la part inferior. Es procedeix a escalfar el motlle fins que s'endureix la capa exterior i la cera es fon i s'escorre pel tub inferior, deixant un espai...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Tarea Tema 1. Historia del arte
  • Historia del Arte
  • ejercicios tema 1 electroestética
  • Ejercicios tema 1 FOL
  • Ejercicios Finales Tema 1
  • Ejercicios Tema 1 Civil
  • Ejercicios Tema 1
  • Solución Ejercicios Tema 1

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS