Historia canon

Páginas: 8 (1902 palabras) Publicado: 10 de marzo de 2011
HISTÒRIA

Per a comprendre la història de Canon és important començar explicant la història del seu principal competidor, Xerox. La seva rivalitat des dels anys seixanta es centra en els productes d’equips d’oficina. Encara que Canon des que es va fundar va començar produint càmeres de fotos, avui la seva principal font d’ingressos, prop del 80% del total, es basa en les copiadores i altresmàquines d’oficina.

Al 1970 Xerox posseïa el 93% del mercat mundial de fotocopiadores projectant així una imatge de companyia invencible en el seu sector. Canon, l’empresa de màquines de fotos no va entrar en el mercat de les copiadores fins a finals dels anys 60. Canon tenia una grandària deu vegades menor al de Xerox i no posseïa cap tecnologia capaç d’eludir les més de 500 patents que protegienel procés de la copiadora en paper normal de Xerox. Aquestes patents durant els anys 60 proporcionaven a Xerox una barrera insuperable per a entrar en el sector de les copiadores per part de les altres empreses.

Existien dues tecnologies de copiat de paper: la tecnologia de copiat en paper setinat i la tecnologia de copiat en paper normal. En la tecnologia de copiat en paper setinat caliadisposar d’un paper setinat especial, elevant en cost per còpia que en aquest cas era superior al cost de copia en paper normal. A part les còpies en paper setinat tendien a tornar-se borroses al ser exposades al sol o a la calor, en canvi les còpies en paper normal eren d’una qualitat molt superior. El problema del copiat en paper normal era que les copiadores eren d’una grandària molt superior i moltmés costoses. Amb el temps l’avantatge dels costos unitaris per còpia i la capacitat de realitzar múltiples còpies a gran velocitat van convertir a les copiadores en paper normal en la tecnologia dominant.

Xerox va patentar al 1948 l’inventa de Carlson que es basava en un procés electrostàtic que era capaç de transferir imatges d’una fulla de paper a una altra. Xerox va cedir la tecnologia delcopiat en paper setinat a un elevat nombre d’empreses però es va quedar amb l’exclusivitat de la tecnologia del paper normal protegint-la amb més de 500 patents.

La tecnologia de copiat en paper normal amb el temps va ser la dominant general, i com a conseqüència, el model de copiat centralitzat de Xerox es va convertir en la pràctica habitual del sector. Aquest concepte comercial de copiatcentralitzat requeria un conjunt de competències que Xerox va desenvolupar i que li van atorgar gran força servint de barreres claus per a impedir l’entrada d’altres empreses en aquest mercat. Xerox així mateix va crear una organització de vendes directes i servei de més de 12000 representants de vendes i més de 15000 empleats en plantilla.

A causa del elevat cost de les copiadores i la rapidesad’introducció de nous models, Xerox va desenvolupar una estratègia de leasing en el qual s’incloïa el cost de la màquina, el paper, i el tòner. Tot això vinculava estretament als clients amb Xerox elevant considerablement els costos de canviar de proveïdor.

Xerox va establir des d’un principi una orientació internacional en el sector de les copiadores sobretot mitjançant Joint Venturesaconseguint així minimitzar la seva inversió i els seus riscos en l’estranger. Creà Joint Ventures en diversos països com per exemple en 1956 amb Rank Organization Ltd en el Regne Unit o en el 1962 creant Fuji Xerox per vendre copiadores a Japó. Per a sustentar el seu creixent mercat Xerox va mantenir alts nivells d’inversió tant en tecnologia com en fabricació gastant anualment més de 100 milions dedòlars en I+D.

Les patents de copiat en paper normal de Xerox van començar a expirar en els anys setanta. Al 1970 IBM va oferir la primera copiadora amb paper normal no venuda per Xerox. La competència es va expandir en el sector d’equips d’oficina (IBM, SCM, Litton, Pitney Bowes) sector d’electrònica (Toshiba, Sharp) sector de retrografía (Ricoh, Mita, Copyer, 3M, AB Dick) sector d’equips...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Historia y fuentes del dº canónico.
  • historia del derecho canonico
  • Origenes e historia del derecho canonico.
  • Canon e historia
  • historia canonica
  • historia canones
  • Historia Cañones y Velas
  • Historia del canon bíblico

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS