Historia Contemporanea

Páginas: 4 (771 palabras) Publicado: 8 de enero de 2013
TEMA 1: HISTÒRIA CONTEMPORÀNEA----FINALS DELS XVIII- FINAL DE LA IIGM
Amb la revolució francesa comença un nou tipus de societat, comença un món nou. Canvien les coses en relació amb l’antic règim.Canvien societats europees, són més avançades que altres.
Fins al segle XX (1902) no comença a haver-hi universitats a França.
HC: quan acaba? S’ha anat dilatant fins a finals dels 60 principisdels 70. Després de la IIGM surt un mon diferent. (l’actual). S’acaba un mon despres de la IIGM i perfila la historia.
1914 comença la Guerra Mundial
1981 Caiguda del comunisme, mur de Berlín
Lluitacapitalisme envers al socialisme
Trobem elements específics que identifica la HC com a tal:
1) Idea de canvi: idea poderosa, etapa de canvi a un ritme ràpid (segles anteriors eren moltlents). Caracteritza la HC, transformarà Europa fins a finals de segle.
Aquest canvi te una doble besant. Canvi o revolució a curt termini o a llarg termini?--> 1789-1799 Rev Francesa; canvis politicsens 10 anys.
Hi ha altres canvis: la industrialització: 1730-1820; A partir e la RI les fabriques son les produccions predominants.
Al llarg del segle XIX hi ha canvis
2) Idea demodernitat: Modernitat en termes culturals, modernitat que deriva de la industrialització associant-se amb 3 aspectes molt importants:
1. Idea de primacia de la raó: És la llavor de laIl·lustració que permetrà que el coneixement de la realitat al segle XIX es vagi plantejant amb termes de la racionalitat, La ciència es el mètode de coneixement imposat. La batalla al segle XIX és delconeixement científic contra el coneixement religiós. La ciència i la religió s’enfronten molt directament. El coneixement religiós fins al segle XIX era el mètode de conèixer el mon. El racionalisme, laraó, la ciència, s’aplica també a l’ordenació de la societat, ordenació de l’economia. Tenir una organització racional era possible només a traves de la raó. L’estat no es basarà en una sobirania de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • historia contemporanea
  • historia contemporanea
  • la historia contemporanea
  • Historia Contemporanea
  • historia contemporanea
  • historia contemporanea
  • Historia Contemporanea
  • historia contemporanea

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS