Historia de españa

Páginas: 3 (590 palabras) Publicado: 3 de marzo de 2010
josep cantallops

Dret del treball

1.- Quina és la prelació de normes o fonts del dret que hauríem d’aplicar en aquest cas ? Raoni la resposta.

En aquests cas totes les normes referents aldret de vacances com es el cas dels articles 6.5, 5.4, l’article 10, el conveni 132 de la OIT.

2.- En el present cas, els preceptes del Conveni 132 OIT en quina mesura obliguen i es poden aplicar ?El conveni 132 de la OIT s’aplica a totes les persones treballadores particulars. Hi ha un cas, però, que és el que fa referència a aquest que diu que té una aplicació per empleats d’una empresaquan hi hagi problemes legislatius.
Aquest article ens parla del dret de vacances d’un treballador. El cas més adient i que marca més la defensa de gaudir d’unes vacances per part de la Maria ésl’article 6.2. Aquest article ens diu que els períodes de discapacitat del treball degut a una infermetat o accident no podran ser contats com a part de les vacances anuals que un té dret a rebre cada any.L’article que ens parla del temps de vacances anuals és el numero 3. Ens diu que tothom té dret a unes vacances pagades cada any, i aquestes no poden ser inferiors a tres setmanes…

3.- Quèsignifica el principi de “primacia” del dret comunitari i com l’aplicaríem en el present cas ?

Aquest principi estableix que les autoritats de un estat membre de la UE no haurà d’aplicar una normanacional contraria al dret comunitari. Això exigeix a les autoritats que donin preferència al dret comunitari sobre el dret nacional, sigui com sigui el que digui la norma comunitària i la nacional. (laconstitució espanyola està sota aquest principi).

En el cas en particular de la Maria, l’empresa va al·legar que ni les normes nacionals ni comunitàries donen dret a gaudir del període de vacances. Icom podem comprovar aquesta al·legació és incorrecta, ja que la comunitat afirma el dret de vacances independentment dels problemes d’incapacitat de treball.

4.- La Directiva comunitària, es pot...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Historia De España
  • Historia de españa
  • historia de españa
  • historia de españa
  • Historia de españa
  • Historia De España
  • Historia De España
  • Historia De España

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS