historia de españa

Páginas: 3 (723 palabras) Publicado: 12 de noviembre de 2014




























a)Com es va realitzar a Espanya el procés de reforma agrària liberal? Quines particularitats presentava l’estructura de la propietat aCatalunya.
El nou govern liberal volia la liquidació de les reformes pròpies de l’Antic Regim i la consolidació de la propietat privada de la terra, com a un nou element del sistema capitalista, tot aixòmitjançant unes mesures adoptades des de 1836 l’anomenada reforma agrària liberal, quan els progressistes van arribar al poder. Alguns dels efectes de la reforma agrària va ser la desvinculació dela terra i les desamortitzacions, a la darreria del segle XIX havien canviat d’amo milers d’edificis i parcel·les agràries, i s’havia incrementat diversificat el nombre de propietaris.
Va prendre uncamí diferent del que va seguir a la resta d’Espanya, perque la desamortització a Catalunya no va generar un traspàs de la propietat en gran magnitud ja que l’Església i els municipis eren menors. Elspagesos en la subhasta la possibilitat de redimir el cens que pagaven i d’accedir a la propietat. A més, els pagesos arrendataris podien apropiar-se d’una bona part del producte i estimularl’aplicació de millores per incrementar la producció mitjançant els contractes de conreu a llarg termini.

d) Quina evolució va seguir a Espanya la consolidació de la siderúrgia? Quins elements vanobstaculitzar el desenvolupament de la industria a Espanya?
La siderúrgia va ser un sector molt lligat amb el desenvolupament del ferro i el carbó, les primeres va ser ,una al 1826 a Andalusia on s’hivan instal·lar els Altos Hornos Heredia coneguts com La Concepción, els primers que van introduir el forn anglès a Espanya, això va ser hegemònica a la Península durant el període de trenta anys idesprès va fracassar ja que era difícil fer-se amb el carbó de coc i a causa d’allò els costos de producció van ser molt elevats. L’altra va ser a Astúries on els jaciments d’hulla que estan permet...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Historia De España
  • Historia de españa
  • historia de españa
  • historia de españa
  • Historia de españa
  • Historia De España
  • Historia De España
  • Historia De España

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS