historia de la fotografia

Páginas: 7 (1714 palabras) Publicado: 18 de diciembre de 2014
Història de la fotografia
Per Paulo Nunes

Tot va començar amb la publicació sobre la càmera obscura deCesare Cesariano, un alumne de Leonardo da Vinci durant el Renaixement.
Més tard es va utilitzar per projectar imatges sobre una superfície translúcida i dibuixar-les. Els pintors i dibuixants es posaven devant la escena que volien representar amb l’aparell basat encàmera fosca, dibuixaven sobre un paper translúcid amb precisió i sobretot amb perfecció de perspectiva. Molts pintors en van fer ús per les seves obres.
En 1826-27 El francès Nicéphore Niépce aconsegueix fer apareixer una imatge en una placa impregnada de material fotosensible, dins una càmera fosca. La imatge resultant encara no era permanent. En va dir heliograbat. Poc després va aconseguirla premera imatge fixada.
  37 El pintor francès Louis Jacques Mandé Daguerre, que havia començat col·laborant amb Niepce,va aconseguir fotografies en planxes recobertes amb una capa sensible a la llum de iodur de plata. proporcionaba una imatge sobre una planxa, amb molt de detall, en blanc i negre, i única – no se’n podien fer còpies- . Va tenir molt d’exit durant un temps, es va exportar adiversos paísos i al final es va deixar d’utilitzar.
Al anys 30 l’inventor britànic William Henry Fox Talbot, ja havia descobert com crear imatges amb un sistema de negatiu – positiu que va anomenar calotip. El 1835 va aconseguir fer el pas definitiu en el fixat de les imatges.
El calotip de Talbot, requeria exposicions d’uns 30 segons per impresionar el negatiu. En pocs anys el temps d’exposicióes va reduir a pocs segons.
39. Es pot considerar l’any de la invenció oficial de la fotografia, Daguerre i Fox Talbot van fer públics els seus invents, el govern francès la va considerar un invent d'interès nacional. John Eilliam Herschel va donar el nom de “fotografies” a les imatges fixes obtingudes.
84 als estats Units l’inventor  George Eastman  va patentar una pel·lícula que consistia enuna  tira llarga de papel primer i més endavant de material transparent i flexible recoberta amb una emulsió sensible.




Els avenços en la òptica  i la mecànica de les càmeres que va posibilitar aparells més lleugers i manipulables, i un procediment de revelat molt més simlple, va obrir el camp a milers de fotògrafs aficionats interessats en captar imatges amb el nou sistema.
Eastman i laseva empresa (Kodak) van iniciar el sistema que permetia a l’usuari tenir una càmera senzilla, comprar un rodet de pel·lícula i fer les exposicions i tot seguit  treure el rodet i enviar-lo a la mateixa fàbrica per què reveles i en fes les copies en paper.

1925  Més endavant una empresa alemanya va comercialitzar una càmera que també va marcar la història de la fotografia per les possibilitatsque oferia. La Leica, va ser una càmera molt lleugera, petita  i manejable, que tenia molt bona òptica i mecanismos de control que, per tant, posibilitava fer fotografies de molt bona qualitat amb un aparell que es podia portar a sobre comodament.
35 -36  La aparició de la pel·lícula de color Kodachrome al 35 i la Agfacolor al 36, amb lesque s’aconseguien transparències en color o diapositives, esva generalitzar l’ús de la fotografia en color.
La pel·lícula Kodacolor va iniciar al 41 la fotografia en color sobre paper.
A finals de s XX la aparició de la fotografia digital, els ordinadors, programes de retoc i internet, han revolucionat la fotografia.

Alguns fotògrafs es van dedicar a viatjar amb tots els aparells a sobre per tal de captar la realitat del que passava pel món, erenels pioners del que seria la fotografia de reportatge i periodística.
El francès Désiré Charnay va fer reportatges de les ruïnes Maies  el 1857, amb una documentació detallada dels descobriments arqueològics.





El treball dels fotògrafs britànics del segle XIX  va proporcionar al públic de l’època vistes d’altres llocs i de terres exòtiques. Va fer distàncies increíbles carrgats amb el...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • historia de la fotografia
  • Historia de la Fotografía
  • HISTORIA DE LA FOTOGRAFIA
  • Historia de la fotografia
  • historia de la fotografia
  • Historia de la Fotografia
  • historia de la fotografía
  • Fotografia historia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS