Historia de la música oriental

Páginas: 13 (3011 palabras) Publicado: 8 de diciembre de 2013
Música









1.Introducció de la música oriental contemporania.
Xina
Dinastia Xia
Dinastia Shang
Dinastia Zhou
Dinastia Qin
Dinastia Han
Tres regnes
Dinastia Tang
Dinastia Song
Corea
Regne Goguryeu
Regne Baekje
Regne Silla i Regne Gaya
Japó
Periode Asuka
Periode Nara
Periode Heian
Periode Kamakura i Periode Muromachi
Periode Edo
Periode Meiji
Característiques.2. Segona Guerra Mundial
Efectes
Canvis
Progressió a la música contemporània


3. Pop (K-Pop, J-Pop)
Introducció del gènere.
Evolució del Pop oriental i característiques.
Cronología y etapes.
Discogràfiques
Grups
Biografia (Hits)
Discogràfica
Comparativa amb el pop occidental.








Introducció a la música oriental contemporània (Xina)


Podem concretar l'origen de lamúsica oriental a Xina, a l'any 3000 a.C, on per primera vegada s'interpreten obres teatrals acompanyades de música, que es realitzen amb un fi religiós per honorar els déus. Segles després els grans reisles, i més tard les grans families imperials, fan que les principals obres musicals estiguin inspirades en fites històriques i victories en les batalles aconseguides pels seus exercits i les sevesdots per l'estrategia. Donant un significat especial a les partitures, els primers acords d'aquestes composicións parlaven dels homes ordinaris i de classe baixa per acabar parlant dels homes d'honor, valents i temibles, culminant l'obra amb un llarg elogi a l'emperador o rei. Gràcies a aquest fet podem distingir diferents periodes, també anomenats dinasties, que es podien diferenciar gràcies alsdiferents tipus d'emperadors que tenia el territori:

-Dinastia Xia: De la qual només s'ha aconseguit desxifrar un periode aproximat(2070 - 1600 a.C) gràcies a documents de dinasties posteriors ja que no es té cap document en l'actualitat que pugui aportar informació sobre els corrents musicals que s'hi podien trobar. Fins ara, la societat d'aquesta dinastia ha estat un misteri per alshistoriadors ja que només es conserven dues estructures rocoses en forma de bulb les quals es creu que eren utilitzades per a rituals de veneració als deus i a les forces sobrenaturals, o bé per a rituals fúnebres.

-Dinastia Shang: Que comprèn els anys 1766 a.C fins 1046 a.C, es va caracteritzar per tenir unes obres molt respectuoses vers els fets i essers sobrenaturals (pot entendre's deitats), ibarrejar-les amb algunes obres que ja començàven a donar importància al nom del rei. Durant aquesta dinastia la dança juga un paper molt important, ja que fa possible representar les forces i accions dels essers sobrenaturals.

-Dinastia Zhou: De l'any 1122 a.C fins el 256 a.C, esdevindrà la dinastia de més llarga durada i la última abans de la introducció de les families imperials dins del poderAquesta dinastia va canviar les temàtiques de l'antiga dinastia shang i es va especialitzar en la veneració dels ritus, la qual cosa deixa entreveure que la part física jugava un paper molt important dins de l'obra per transmetre d'una manera més directa els càstigs o les benediccions de les deitats. També es va caracteritzar per establir les primeres regles en quant a la música i la dança esreferien, transformant-les així en matèries de vital importància en l'educació dels joves xinesos, els quals eren els únics aptes per apendre-les.

-Dinastia Qin: Va ser la dinastia més curta(221 a.C - 207 a.C) però alhora la més intensa per la intruducció de les families imperials. Per aquest mateix motiu, la música va ser considerada com un passatemps prescindible i sense cap benefici, apart de serestablerta com una pérdua de temps comparant-la amb els canvis polítics i socials que estaven esdevenint. Per assegurar-se que la població no quedava indiferent davant això, es van destruir la majoria de llibres, partitures, instruments i manuscrits musicals.

-Dinastia Han: La segona dinastia més curta (202 a.C - 220 d.C), es va encarregar de sanejar tots els mals i totes les pèrdues de la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Comparación De Música Occidental Y Oriental
  • Introducción a la música (Historia de la música)
  • historia carros orientales
  • Trabajo De Historia Mercado Oriental
  • Historia de la educación. culturas orientales
  • Historia De La Musica
  • Historia de la música
  • historia de la música

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS