Historia De La Publicitat

Páginas: 9 (2184 palabras) Publicado: 5 de febrero de 2013
Història de la Publicitat al Món

L'essència de la publicitat és la seva naturalesa comunicativa i existeix des del moment en què algú la va utilitzar per influir sobre l'actitud i el comportament d'altres persones. El desig de persuadir ha estat present des de sempre en la Humanitat, l'únic que ha anat canviant en cada època són els mitjans al nostre abast.

Segons aquesta concepció, larecerca dels primers vestigis publicitaris ens porta al començament de les civilitzacions. L'obelisc de Luxor i el papir de Tebes es citen com a exemples d'aquest origen. Gairebé tres mil anys d'antiguitat té aquest papir egipci que es conserva encara en el Museu Britànic de Londres.
A l'antiga Grècia, cap al 480 a de C, van aparèixer els primers mitjans de propaganda. Es tractava de "axons (paral·)" fets de fusta pintada de blanc en què es va inscriure el codi de lleis de Soló, després de la batalla de De Salamina contra els Perses. També procedeixen d'aquella època els "Kyrbos", cilindres de fustes en què s'incloïa tot tipus de comunicats.
A Roma van sorgir els "alba" i els "libelli". Els primers eren taulers d'anuncis permanents i els segons, papirs que s'adossaven als murs, de la mateixamanera que els actuals cartells. Tots dos suports eren utilitzats per publicar avisos oficials, encara que també podien veure anuncis sobre venda d'esclaus, d'espectacles, lloguers de cases i objectes trobats.
Durant l'edat mitjana s'utilitzen
gravats o xilogràfiques. Els manuscrits es tallaven en planxes de fusta que es entintaban a manera de segells (xilografies) la qual cosa permetia obtenircert nombre de reproduccions en un pergamí. Aquests gravats eren utilitzats per l'Església i es col · locaven els dies festius, els diumenges, els dies de casament o de baptisme.

Va ser la impremta de tipus mòbils, difosa per Gutemberg la qual produiria una veritable revolució pel que fa a la possibilitat de difondre un mateix missatge de manera simultània. Els tipus mòbils, són prismes en labase apareix una lletra en relleu, que entintada permet la seva reproducció. D'aquesta manera, la combinació dels tipus mòbils, permetia la reproducció de qualsevol text.
A partir de la difusió de la impremta, s'inicia l'etapa moderna de la publicitat, que fins ara no havia existit com un element autònom. Alhora, el creixement dels centres urbans va propiciar el desenvolupament de la publicitatcom a mitjà de comunicació massiu. La necessitat d'informar el públic sobre els productes que arribaven, ofertes i serveis, utilitzar aquest recurs per comunicar-se i generar mercats.
En 1711, el diari The Spectator, descobreix que la venda de publicitat permetria abaratir els costos de l'exemplar ja que els anunciants serien els que financin els costos de l'edició. D'aquesta manera, sorgeix elconcepte modern de tarifa publicitària en el qual 1/2 cotitza el valor del seu espai publicitari en funció
del tiratge o el ràting.
El 1845 neix a França la primera Agència de Publicitat: "Societé Géneérale des Annonces", destinada a prestar serveis als anunciants ia intervenir entre aquests i els mitjans de comunicació.
Molts van ser fundadors de les que encara avui són grans agències i encarnarplantejaments clàssics que encara es reconeixen en campanyes actuals. Representen postures sovint trobades i estils de vida de vegades oposats. D'entre aquells grans noms destaquem Albert Lasker, Stanley Resor, Raymond Rubicam, Leo Burnett, Claude C. Hopkins i Bill Bernbach. Naturalment ells no són els únics que sobresurten en la història d'aquesta professió, però sí els que converteixen els seusinicis en un camí per als seus contemporanis i els que van arribar després. La seva habilitat per anticipar-se al futur i per fer una proposta innovadora i portar-la a terme els ha proporcionat un lloc en la memòria de la publicitat. En l'etapa compresa entre els anys 1870 a 1900, en la qual els mitjans gràfics eren els predominants, l'objectiu publicitari només es concentrava a mantenir...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Autors història de la publicitat i les relacions públiques
  • Què es la publicitat?
  • Publicitat en premsa al llarg de la història catalana
  • La ètica en la publicitat
  • la publicitat ceci
  • Horaris Publicitat
  • la publicitat a l'empresa
  • Publicitat

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS