Historia De La Unió Europea

Páginas: 3 (679 palabras) Publicado: 28 de septiembre de 2011
Historia de la Unió Europea

Principalment, la història de la Unió Europea es remunta a la Segona Guerra Mundial. Per un costat, tenim la integració europea que es va concebre per evitar quetornessin a produir-se matances i destruccions. De fet, la seva creació va ser proposada per primera vegada pel Ministre d'Afers exteriors francès, Robert Schuman, en un discurs el 9 de maig de 1950, quees coneix amb el nom de Declaració Schuman. Tambe, aquesta data se celebra anualment com el dia d'Europa. Per altre costat, la Unió Europea és formada per un conjunt de vint-i-set Estats que mantenenentre si especials relacions econòmiques i polítiques de cooperació i integració. També, les especials relacions econòmiques es fonamenten en la llibertat de trànsit de mercaderies, treballadors icapitals. Així com, en l'establiment d'una moneda comuna, l'euro, per a quinze dels estats que és denominada zona euro.
Abans, en els seus primers anys, la formaven sis països i la cooperació entre ellsse cenyia fonamentalment a temes comercials i econòmics. Avui dia, la Unió Europea comprèn 27 països i 490 milions de persones i s'ocupa d'una àmplia gamma de qüestions que afecten de manera directa ala nostra vida diària. A més a més, Europa és un continent amb moltes tradicions i llengües diferents, però també un continent que comparteix valors com la democràcia, la llibertat i la justíciasocial. Llavors, la Unió Europea defensa aquests valors i fomenta la cooperació entre els pobles d'Europa, promovent la unitat dins del respecte de la seva diversitat, i garantint que les decisions esprenguin tenint en compte al màxim als ciutadans.

La UE ha crescut en grandària mitjançant successives onades d'adhesions. Dinamarca, Irlanda i el Regne Unit es van unir en 1973, seguits per Grècia en1981, Espanya i Portugal en 1986 i Àustria, Finlàndia i Suècia en 1995. La Unió Europea acull a deu nous països en 2004: Xipre, Eslovàquia, Eslovènia, Estònia, Hongria, Letònia, Lituània, Malta,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Unió europea
  • La Uni Europea
  • El proces de creació de la Unió Europea
  • Historia Uni
  • El IVA En La Uni N Europea
  • tratados de la unio europea con mexico
  • TLC
  • LA UNIA N EUROPEA

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS