Historia De Lactivitat Fisica

Páginas: 4 (914 palabras) Publicado: 18 de septiembre de 2011
Història de l’activitat física
Ja fa molt de temps que podem parlar d’activitat física. Ja fa entre 60.000 i 80.000 anys que va sorgir, a la prehistòria. Unes de les activitats físiques mésimportants que es feien en aquella època eren el rituals en honor als Déus, una altra activitat era la pràctica de caça i lluita contra els animals, per tal d’alimentar-se o de sobreviure en cas d’atac.
Enel segle XII aC, els babilonis feien curses de cavalls, lluites... Els egipcis també crearen les seves activitats com la natació, la dansa, el salt d’alçada i els exercicis de gimnàstica.
Enl’antiga Grècia es considerava impossible la formació d’una persona sense educació física: tenir un bon cos ajudava a aconseguir la perfecció i a ser un ciutadà integral. Els grecs tenien moltes activitatsfísiques, però en van crear una molt important que encara es manté actualment, els Jocs Olímpics. Aquesta activitat suposava un entrenament intens per intentar superar-se a si mateix i vèncer alscontrincants.

L’imperi Romà continua donant importància a l’activitat física però es diferencia els exercicis durs com els que feien els gladiadors i els exercicis suaus que feien els joves.
En elsanys setanta(s.XX) va aparèixer un corrent social on s’admiraven els cossos bells, joves i amb salut. Això va fer que tothom intentés buscar aquest cos ideal. Una de les formes era mitjançant les dietes,però tenien efectes que perjudicaven a les persones, com la falta d’alimentació, o la ingestió de fàrmacs amb greus efectes secundaris.
La gent s’adonà de que les dietes sense control mèdic podiencausar greus problemes i de que tampoc s’obtenien els efectes esperats. Al cap d’un temps, els esports d’espectacle agafen el protagonisme, convertint-se en un gran fenomen social de la segona meitatde segle. A causa del temps lliure sorgeix la pràctica de l’activitat física com un element que permet obtenir aquest cos ideal que al cap d’un temps aportarà uns beneficis personals físics,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Historia De La Física Y Física Cuántica
  • Físicos De La Historia (5 Físicos)
  • Historia De La Fisica y Division De La Fisica
  • Historia de la fisica
  • La Historia De La Fisica
  • historia de la fisica
  • historia de La fisica
  • Fisicos En La Historia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS