Historia De Santa Maria Del Mar

Páginas: 2 (330 palabras) Publicado: 18 de diciembre de 2012
HISTÒRIA DE SANTA MARIA DEL MAR
Santa Maria del Mar és probablement una de les esglèsies més belles i antigues de la península iberica, i més ben conservada, representant amb molta claretat elgòtic català. Va ser construida per la gent treballadora de Barcelona i els seus primers documents que l'esmenten daten de l'any 918 aproximadament, aquests documents parlen d'una basílica construïdaal camí de Mar, en aquell moment allunyat del que seria el centre urbà.
A partir d'aquesta construcció es va orginar un nou centre, ja que descarregadors, mercaders i armadors, entre d'altres,van començar a construir les seves cases i palaus al voltant d'aquesta construcció.
Degut a gran afluència de gent es va fer necessàri ampliació de l'edifici, a banda d'aquest motiu es pot deduirque l'ampliació de l'esglèsia també podria venir donada per la nova classe que va començar a sorgir a Barcelona de comerciants adinerats, per tant, un motiu d'ostentació per a la zona. Aquestaampliació la va dur a càrreg l'arquitecte Berenguer de Montagut amb la col·laboració de Ramon Despuig. Finalment, l'agost de 1384 es va fer la seva primera celebració.
Cal remarcar que l'esglèsia queactualment es veu i es coneix, seria l'ampliació que es va a dur a terme per l'arquitecte Berenguer, i també que Santa Maria del Mar no és la catedral de Barcelona sinó una esglèsia que representauna contraposició amb aquesta. La catedral estava associada amb l'alt clero, la monarquia i la noblesa mentre que Santa Maria del Mar, construida pels pescadors i amb els diners dels comerciants idiverses donacions, representava la humiltat i la fe.
Amb tot això podriem dir que l'esglèsia de Santa Maria correspondria a la època del món tardo-antic i medieval, com una bombolla que comença acrèixer més enllà dels límits del centr urbà, peró alhora també representa un nou centre per la població, ja que a partir de la seva construcció es van començar a edificar cases al voltant...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Santa maria del mar
  • Santa María del Mar
  • Santa Maria Del Mar
  • santa maria del mar comentari
  • Santa Maria del Mar
  • santa maria del mar
  • santa maria del mar
  • Santa Maria Del Mar

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS