Historia de vida

Páginas: 41 (10064 palabras) Publicado: 17 de marzo de 2014


HISTÒRIA DE VIDA D’UN PADRI/NA
Història de vida sobre infància i família en el marc de la postguerra







Neus Rupérez Pons
Educació Social: Fonaments de la societat contemporània.
GUIÓ DEL TREBALL

Introducció:......................................................................................................... p. 3-4
Context històricMètode.................................................................................................................. p. 4-6
Resultats............................................................................................................... p. 6-10
Discussió i conclusions.......................................................................................... p. 10-11
Referènciesbibliogràfiques............................................................................... p. 12
Annex: guió de l’entrevista i transcripció........................................................ p. 13-27
















1. Introducció
L’objectiu d’aquest treball és estudiar i conèixer les condicions de vida de la infància, joventut i la família durant la postguerra, mitjançant, la recollida de petitesnarracions sobre la vida de gent gran en aquella època, en aquest cas del nostre padrí/padrina. Aquest document, pretén també, donar especial importància a la intrahistòria d’aquesta persona, és a dir, a la vida tradicional.
D’aquesta manera, es pretén aconseguir dades objectives sobre l’època i com recorda la persona entrevistada aquella etapa. A l’hora d’analitzar la narració, es partirà de laperspectiva de la “construcció social de la memòria”, que entén que construïm i recordem les vivències i els fets des del moment present i en funció del moment present (Rovira, 1998 trobat a Amer, Gual & Amer, 2013). Es pot dir, que es tracta de reconstruir els records de la gent gran a través de la memòria, el llenguatge i la imaginació, amb tota la “fantasia” dels seus “errors” creatius(Ballester, Carbonero, Horrach, Mascaró & Santiago, 1997).
La persona entrevistada en aquest treball, es una dóna de setanta-tres anys, que va viure algunes de les conseqüències de la Guerra Civil. Aquesta persona, és la meva padrina i l’he escollida a ella, perquè és una dona amb les idees clares, sincera i que no te cap modèstia en expressar el que pensa. Ha viscut durant la postguerra i ha dedicatla seva vida a la casa i a la família.
El treball s’estructura en diferents parts. En primer lloc, s’explicarà el context històric. En segon lloc, es descriurà la metodologia utilitzada, la història de vida. En tercer lloc, a l’apartat de resultats, es resumiran les principals aportacions de la persona entrevistada en referència als diferents temes del guió de l’entrevista. En el quart lloc,trobarem l’apartat de discussió i conclusions, on s’exposaran les principals reflexions, a partir d’allò narrat a l’entrevista i allò que coneixem sobre la postguerra, reflexionant sobre els aspectes més generals de la vida de la persona entrevistada. Finalment, es donaran aquelles referències bibliogràfiques que s’han utilitzat per dur a terme el treball.

1.1 Context històric de la postguerra.L’època de la postguerra és el període que té lloc després d’una guerra, lo suficientment intensa, com per desencadenar una situació de penúria, econòmica i social. La postguerra afecta a tot un conjunt d’aspectes que inclou pràcticament tots els àmbits d’una societat.
La situació social i econòmica de la postguerra i les concepcions tradicionals que es realitzen sobre la dona, aniran creantles condicions legals, ideològiques i culturals amb el fi de que la dona sigui educada amb dues finalitats (Manrique, Arribas, 2003):
- Que es reconegui que el seu paper en la societat és el de ser esposa i mare exemplar. A més a més, el buit deixat per la guerra civil, contribuirà a prevaler a les dones la seva funció reproductora.
- Que adopti unes característiques que son considerades...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • historia de una vida
  • La Historia de la Vida
  • historia de la vida
  • historia de la vida
  • Historia De Vida
  • Historia De Vida
  • La Historia De La Vida
  • Historias de la vida

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS