Historia de l'art 2n btx, la biblia

Páginas: 7 (1713 palabras) Publicado: 5 de mayo de 2011
LA BÍBLIA ( ES PRESENTA UNA OBRA QUE FA REFERÈNCIA A CADA UN DELS PUNTS EXPLCIATS)

ANTIC TESTAMENT:
1. LA CREACIÓ
Déu va crear el món en sis dies, i el setè va descansar.
El primer Déu va crear els cels i la terra però la terra estava buida i desordenada i sobre l’oceà hi havia tenebres. Després va fer la llum, dient Dia a la llum i nit a les tenebres.
El segon dia Déu va crear elfirmament (Cel), per separar les aigües de les aigües.
El tercer dia Déu va fer que aparegués la part seca, i a aquesta part la va anomenar Terra, mentre que a les aigües les va anomenar mars. Després va crear les plantes sobre la Terra.
El quart dia va crear el Sol i la Lluna, per il•luminar el dia i la nit.
El cinquè va crear tot el conjunt d’animals del món i els va donar capacitat perreproduir-se.
El sisè dia Déu va crear l’home i la dona a partir de la seva imatge, i els va donar domini sobre tota la resta d’éssers vius del món.
El setè dia va descansar, per això el setè dia de la setmana és sagrat.

NOM: LA CREACIÓ D’ADAN
AUTOR: MIQUEL ÀNGEL
ANY: 1511

2. L’EXPULSIÓ DEL PARADÍS
Déu va col•locar a l’home (Adan) al jardí de l’Edèn, a l’orient. Allà Déu va fer créixer arbres ambfruits atractius per a menjar i també, al mig, l’arbre de la vida i l’arbre del coneixement del bé i el mal.
Déu va permetre l’home cultivar i menjar tot el que hi havia al jardí amb l’excepció de l’arbre del coneixement del bé i el mal.
Després va posar animals dins el jardí i va permetre a l’home nombrar-los.
Déu va fer adormir a l’home i a partir de la seva costella va crear la dona (Eva),de manera que els dos formaven part d’un mateix, ambdós estaven despullats.
La serp, animal astut, va dir a la dona que menjar fruits de l’arbre del coneixement els obriria els ulls i que no moririen, simplement serien com Déu. I ella en va menjar, i n’hi va donar al seu marit que també en va menjar. Aleshores es van adonar que estaven despullats i es van tapar, quan Déu va veure ques’avergonyien d’estar despullats va saber que havien menjat de l’arbre sagrat, va castigar la serp a arrossegar-se la resta de la seva vida, i a la dona amb molt sofriment durant l’embaràs. Els va condemnar a ser expulsats del jardí de l’Edèn i a sofrir cultivant la terra de la qual ells havien estat creats, per a poder menjar i sobreviure.

NOM: Caiguda de l’home, pecat original i expulsió
AUTOR: MiquelÀngel
ANY: 1509

3. CAIN I ABEL
Eva va donar a llum a Cain, i després a Abel. Cain es va dedicar a cultivar la terra mentre que Abel va ser pastor.
Cain va fer una ofrena del fruit de la seva terra a Déu. Després Abel va oferir la seva millor ovella a Déu. Déu va mirar amb bons ulls a Abel i la seva ofrena però no ho va fer de la mateixa manera amb Cain. Aleshores Cain es va enfadar i Déu li vadir que no s’havia d’enfadar que si feia coses bones possiblement aconseguiria recompensa però que si en feia de dolentes el pecat el corrompria.
Cain va matar a Abel i Déu el va castigar a que la seva terra no li aportés fruits i a haver d’e vagar per la Terra. Cain va conèixer a la seva dona i ella va parir a Enoc. Cain va edificar una ciutat i li va posar el nom del seu fill: Enoc.

NOM:Caín y Abel
AUTOR: José Vergara
SEGLE: XVIII

4. NOÉ I EL DILUVI
Noé era descendent d’Adán. Era un home just i queia en gracia a Déu. Déu va veure que la terra era un lloc corrupte davant dels seus ulls i que estava plena de violència per culpa dels éssers que l’habitaven, de manera que avisà a Noé que es construís una arca per a salvar-se de la destrucció que tenia pensada fer amb un diluvi.Dins d’aquesta hi havia d’haver la seva família i dos animals de cada espècie (mascle i femella); i així ho va fer Noé.
Al cap de set dies va començar el diluvi que va durar 40 dies i les aigües del qual van continuar sobre la terra durant 150 dies. Va morir tot ésser vivent que no estava dins l’arca de Noé.


NOM: El diluvi universal
Autor: Scorel Jan Van
ANY:1530

5. EL SACRIFICI...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Historia de l'art
  • historia de l'art
  • Historia de l'art
  • Història de l'art
  • historia de l'art
  • història de l'art
  • Història De L'Art
  • Historia De L'Art

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS