historia de l'art

Páginas: 4 (779 palabras) Publicado: 13 de febrero de 2014
2n de Btx
1- Quines són les diferencies principal entre el barroc italià i el francès? Cita un exemple en cada cas.
El Barroc té una localització molt precisa, perquè el seu focus més influent vaser a Roma. Centre d’un art contrareformista que va derivar cap a un Barroc exuberant i que va influir en tot l’art europeu del segle XVII i XVIII . A Espanya va influir molt a Sevilla, Toledo,València i Madrid. Ex: San Carlo alle Quattro Fontane.
França s’apartà de l’exuberància barroca italiana i adopta formes més academicistes, vas constituir un focus burges i protestant, de gran riquesaartística, sobretot pictòrica. Ex: Palau de Versalles.

2- Fins a quin punt podem afirmar que el barroc és un “arts total”?
En el Barroc l’estudi individualitzat de les obres s’ha de complementar ambl’anàlisi de les interrelacions amb el seu context, tot cercant la unitat, l’art total que globalitza totes les altres manifestacions artístiques. Així per exemple, l’arquitectura barroca es converteix encontinent de la pintura i l’escultura i integra aquestes dues arts en un tot unitari que esdevé un espai o univers interrelacionat, un thathrum sacrum (teatre sagrat), en el qual les arts plàstiquessón els elements bàsics de la representació.

3- A partir de la cita de Hauser explica dues diferències entre el Barroc i el Rococó segons aquest autor.
El Rococó va destinat a temes més propers atothom, no només a l’aristocràcia, en canvi el Barroc anava destinat a burgesos (classe alta). Al Barroc s’utilitzava molt el clarobscur i es feien molts retrats, en canvi al Rococó era més lliure i noseguia tant unes regles en concret.
4- Quina relació mantenen l’urbanisme i l’arquitectura barroca?
Durant el període Barroc es busca la integració de l’arquitectura i els monuments en el marcurbà amb una finalitat pràctica o simbòlica establint els fonaments de l’urbanisme modern. El seu objectiu era traçar grans vies que unissin es basíliques de Roma per tal de que es poguessin...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Historia de l'art
  • Història de l'art
  • historia de l'art
  • història de l'art
  • Història De L'Art
  • Historia De L'Art
  • Història de l'art
  • Historia de l'Art

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS