Historia del arte bachillerato, El Palau de la Música - Domènech i Muntaner

Páginas: 3 (726 palabras) Publicado: 6 de diciembre de 2014
EL PALAU DE LA MÚSICA – Domènech i Muntaner

DOCUMENTACIÓ:
TÍTOL: El Palau de la Música
AUTOR: Domènech i Muntaner
DATA: 1905 - 1908
LOCALITZACIÓ: c/ St. Pere més Alt, Barri de la Ribera,Barcelona.



Ens remuntem a principis del s. XX on hi trobem el moviment de la Renaixença a Catalunya, el qual tracta de redescobrir els valors històrics i tradicionals catalans. Aquest fetjuntament amb l’aparició del catalanisme polític va fomentar un nacionalisme que es va estendre en tots els àmbits.
En aquest moment, Catalunya està en creixement gràcies al comerç i la indústria, el quefa que s’impulsés el nou estil artístic, el MODERNISME (tot i que a Europa hi havia un moviment “antiindustrial” el qual buscava les costums artístiques del passat).
ANÀLISI FORMAL O ESTILÍSTICA
ElPalau de la Música correspon a l’estil del Modernisme. Aquest es donava únicament a les ciutats més industrialitzades, ja que es tracta d’un estil molt car. Per aquest motiu Catalunya va emprendreaquest nou estil.
Un edifici modernista és aquell que ha estat creat des de zero per l’arquitecte, per aquest motiu se li anomena “art total”.
És un art molt global tot i que també local; a Catalunyaes feien servir materials locals (pedra grisa, maó vermell, rajola vidriada i ferro de forja). Tot i que es tractava d’un art modern, a les obres hi havia referències medievals i la tècnica que mésutilitzaven era la de trencadís, que consistia en una barreja de ceràmiques. Afegint també una tradició de l’arquitectura de Catalunya que se’n diu la “Volta catalana”, la qual evita haver de posarprèviament una estructura de fusta per a que s’aguanti.
Tot i ser un estil molt significatiu per l’art Català, aquest perjudicava a altres sectors, ja que molt sovint construïen sota edificis que no erenmodernistes (només en qüestions decoratives)
Pel que fa a el Palau de la Música, ve ser disenyat i aixecat per un artista que estava ficat en la política, per aquest motiu barrejava el modernisme...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Bachillerato En Historia Del Arte
  • Comentari d'obra "La Pedrera" i "El Palau de la Música"
  • Glosario historia del arte i
  • Historia del Arte I
  • Palau de la Música
  • Palau De la Música
  • El palau de la música catalana. història
  • 100 I Historia del Arte Universal

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS