Historia del Arte

Páginas: 3 (676 palabras) Publicado: 27 de octubre de 2013
PANTENÓ (Ictinos i Cal·lícrates)
Els arquitectes del famós Pantenó construït a Grècia (exactament a l'acròpolis d'Atenes) foren Ictinos i Cal·lícrates. El temple del Partenó esta situat al'Acròpolis d'Atenes.
L'Acròpolis (Acro-Polis, ciutat alta) era la zona d'Atenes dedicada als temples i les divinitats. Com en altres ciutats gregues aquesta zona es trobava allunyada de la ciutat i elevadasobre ella donant-li unes vistes privilegiades.
Va ser dissenyat l'any 447-432 abans de Crist i ser un arquitravat amb un estil grec clàssic d'aquella època.
Després d'un primer intent d'invasiófallit dels Perses sobre la ciutat d'Atenes els ciutadans d'aquesta van decidir construir un temple dedicat a la deessa Atenea, qui els havia ajudat a sortir victoriosos sense l'ajuda d'altres ciutats.
Noobstant això després d'una segona invasió per part dels Perses en què sí que van aconseguir el seu objectiu el temple a la deessa Atenea va ser destruït i encara que alguns anys després els Ateneusrecuperen el control sobre la seva ciutat queden tan malmesos que no es veuen amb cor de reconstruir.
Anys després en el 450 AC es va imposar un impost extraordinari a totes les ciutats greguesdedicat a reconstruir l'Acròpolis d'Atenes.
Per dur a terme aquesta tasca es fa dir als arquitectes Ictino i Calícrates qui van dissenyar el temple construït i que en aquest cas estaria, igual quel'anterior temple destruït pels perses, dedicat a la patrona de la ciutat la deessa Atenea Partenos. El resultat d'aquest disseny va ser l'actual Partenó.
El Pantenó abans de tot va ser transformat en unaesglésia cristiana i el segle XV es convertí en una mesquita, es va mantenir estable fins que durant la guerra amb Venècia i va quedar esclatada. Finalment, fou reconstruït i ara pateix per l'erosiómediambiental.
El Pantenó va ser dissenyat com una ofrena monumental als deus com a agraïment dels seus favors i una demostració de la frandesa d'Atenes.
És un temple de planta rectangular, dividit...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Historia del arte Arte gotico
  • Historia del arte Arte en India
  • Historia del arte arte impresionista
  • Historia del arte
  • Historia del arte
  • Arte islámico, historia del arte
  • Historia del arte
  • historia del arte-arte islamico

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS