historia del arte

Páginas: 2 (488 palabras) Publicado: 10 de junio de 2014
EL NAIXEMENT DE VENUS:
Descripció formal:
Al centre de la pintura s’hi dibuixa la imatge espiritual i bella de la desea Venus nua sobre una petxina marina. La seva concepció anatòmica revela ungrau alt d’idealització, tant en les diferents parts, com en la posició d’equilibri clàssic en contrapposto.
La figura esvelta de Venus s’estableix com a eix simètric del triangle compositiu imaginarique es forma a partir de les dues diagonals creades pels altres personatges i que té el vèrtex superior al cap de la deessa. Els altres personatges, situats als extrems, dirigeixen les seves accionsdirectament a Venus, i així compensen l’espai escènic i alhora li donen un ritme dinàmic contraposat a la serenitat del personatge central. Tota l’escena està emmarcada en un paisatge de naturalesasolitària i ideal, d’acord amb la bellesa harmoniosa de la deessa.
El dibuix lineal dels contorns, tant en les figures com en el paisatge, no només ajuda a distingir amb nitidesa la figura del fons,sinó que n’estilitza i suavitza la forma. Amb el mateix objectiu és tractada la llum, uniforme en gairebé tota la superfície –sense clarobscurs-, i els colors, dominats per una paleta clara i senseestridències.
Temàtica:
En la mitologia clàssica hi ha dues versions sobre el naixement de Venus (Afrodita), la deessa de l’amor. Segons Hesíode, va néixer de l’escuma del mar, en el qual havien caigut elsgenitals d’Urà, castrat pel seu fill Cronos. En una segona versió, explicada per Homer, Venus va néixer al mar i és filla de Júpiter (Zeus) i Dione, deessa de la terra.
No obstant això, el queBoticcelli representa en el seu llenç no és –com suggereix el títol- el naixement de Venus, sinó la seva arribada a les costes de Citera després d’haver nascut al mar, tal com narra Homer en un dels seusrelats.
La deessa està acompanyada per les alenades de Zèfir, el vent de l’oest, i d’Aura, deessa de la brisa, i és rebuda a terra per una de les Hores (estacions de l’any), que, per les flors,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Historia del arte Arte gotico
  • Historia del arte Arte en India
  • Historia del arte arte impresionista
  • Historia del arte
  • Historia del arte
  • Arte islámico, historia del arte
  • Historia del arte
  • historia del arte-arte islamico

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS