historia del arte

Páginas: 21 (5232 palabras) Publicado: 10 de junio de 2014
Història de l'Art
1.-Anàlisi material de l'obra
En aquest apartat del comentari de l'obra pictòrica s'especificen els materials que s'han utilitzat per a l'elavoració de l'obra. és a dir, els intruments: Bastons, pincells, ganivets
2.-Anàlisi formal
En aquest apartat s'explica pas a pas el que observem a la obra, és a dir, els colors; si són primàris o secundàris, freds o càlids, colorscomplementaris.
La llum: s'ha d'explicar si a l'obra s'ha utilitzat llum real: s’interpreta la llum com un factor real, que il·lumina de forma: homogènia (llum uniforme) o procedent d’un focus determinat (llum unidireccional).
. Llum irreal: és una llum imaginada o simbòlica, no es representa d’una forma real.
Clarobscur: s’usa la llum com a productor d’ombres molt intenses, provocant un grancontrast entre zones il·luminades i zones fosques. Quan la zona fosca és major que la zona il·luminada es parla de tenebrisme.
Pot passar que en el quadre no hi hagi cap intenció de representar la llum.
3.-Anàlisi iconogràfic

4.-Anàlisi socio-històric

5.-Anàlisi documental
Dades generals de l'obra: S'especifica el títol de l'obra i l'autor, l'any de publicació de l'obra, la tècnica que s'haseguit per fer aquesta obra, l'estil i el tema.

1.- Art renaixentista
1.1. Referents històrics
La Itàlia renaixentista era un mosaic polític format per petites ciutats, com Florencia o Milà, dominades per algunes famílies d’aristòcrates o de banquers. En aquest context el Papa Nicolau V va reformar la ciutat de Roma i va manar la construcció de la basílica de Sant Pere.
En el terrenyeconòmic , al final del segle XV es va produir un creixement notable de resultes de l’activitat manufacturera i comercial d’Alemanya i dels descobriments geogràfics d’Espanya i Portugal, gràcies als quals començaren a arribar a Europa l’or i la plata d’Amèrica. Aquesta nova riquesa va repercutir en l’art, perquè gràcies al poder econòmic es va produir un major desenvolupament cultural a les corts delsreis i a la residència dels mecenes del segle XVI.
Durant aquesta època es va produir el Concili de Trento (1541- 1563) convocat pel Papa Pau III, i es va intentar la reforma de l’església de Roma ( Contrareforma), la ideologia de la qual va nodrir de contingut l’art realitzat durant l’època barroca als països catòlics.

1.2. Localització i evolució artística
Al llarg del segle XV les novestendències artístiques es van desenvolupar a Itàlia. Florència, Roma i les escoles del nord d’Itàlia (Venècia, Pàdua i Ferrera) els centres de producció artístiques + importants.
Al segle XVI, el renaixement es va estendre per tot Europa gràcies als artistes vagi (viatgers) i gràcies als contactes i els viatges d’artistes d’arreu d’Europa a Itàlia. D’aquesta manera es van desenvolupar nous centresartístics com l’escola alemanya, l’escola flamenca, l’escola espanyola i l’escola anglesa.
El renaixement comprèn 2 períodes: Quattrocento( segle XV) i Cinqucento ( XVI), juntament amb el moviment manierista (s. XVI), defineixen la tendència artística d’aquesta època.

1.3. Característiques generals
El renaixement suposa la recuperació de l’Antiguitat i la desaparició d’allò medieval de resultesde la influencia cultural del classicisme romà. Va tenir una influencia decisiva l’ Humanisme, corrent ideològic, filosòfic i cultural que s’imposà entre els intel·lectuals i els escriptors de l’època i que va tenir com a característica notable la valoració de l’art clàssic de la Grècia i la Roma antigues, que els artistes i els intel·lectuals humanistes prenen com a models de la perfecció aimitar.
Des d’un punt de vista formal i compositiu hi ha una aplicació de la perspectiva artificial a les representacions clàssiques, utilització de mòduls, transformació dels espais arquitectònics segons l’ésser humà. Nova concepció del món: Antropocentrisme, l’home com a centre i mesura de totes les coses.
Des de la perspectiva social es passa de l’artista artesà a la figura de l’artista...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Historia del arte Arte gotico
  • Historia del arte Arte en India
  • Historia del arte arte impresionista
  • Historia del arte
  • Historia del arte
  • Arte islámico, historia del arte
  • Historia del arte
  • historia del arte-arte islamico

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS