Historia del arte

Páginas: 2 (348 palabras) Publicado: 26 de noviembre de 2014
August de Prima Porta
August de Prima Porta és d’autor desconegut i va ser construit l’any 20 a.C. i també es va fer una còpia de l’original l’any 14 d.C. Actualment, es pot trobar el MuseiVaticani. Però es va trobarà l’any 1863 a Prima Porta, prop de Roma.
Aquesta escultura representa l’emperador August. Medeix 2,04 m d’altura, amb unes mides lleugerament superiors al natural, hi ésrepresentat amb el braç dret alçat com a signe d’autoritat i és d’estil romà imperial de tema commemoratiu. La imatge de l’emperador es presenta dempeus i descalç sobre un pedestal, exhibeix una cuirassamusculada. Reprodueix el model de grec clàssic i utilitza el contraposat, manté el tors recte però eleva el maluc dret i flexiona l’altre, a la cama es veu una figura de Cupido a cavall d’un dofí.
Enla figura original, el personatge anava calçat en canvi en la còpia feta desprès de la seva mort, va descalç. L’August de Prima Porta manté un paral·lelisme compositiu evident amb el Dorífor dePoliclet. Es considera que va iniciar la tipologia escultòrica del retrat imperial. L’estàtua, amb el peu dret avançat, que en suporta el pes, i el peu esquerre endarrerit, sembla basar-se en el cèlebreDorífor de Policlet. De fet, l’artista juga, per dona vida i força a la figura, amb el contrapposto.
El marbre estava policromat amb colors vius. És una escultura exempta i està fet per materials d’unacòpia en marbre d’un original bronze desaparegut. És d’estil romà imperial i la seva tècnica fosa.
August és representat com a emperador en tota la seva glòria; com a home, amb un rostre molt mésjove que el que li corresponia quan va morir; i com a militar genial: a la cuirassa hi ha detallats els èxits a Hispània i a la Gàl·lia, que ell pacificà. La funció principal de l’escultura és servircom a propaganda política. Lívia va aprofitar el prestigi d’August per promocionar també el seu fill Tiberi, futur emperador, mostrant-lo a la cuirassa del seu padrastre i fent-lo, per extensió,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Historia del arte Arte gotico
  • Historia del arte Arte en India
  • Historia del arte arte impresionista
  • Historia del arte
  • Historia del arte
  • Arte islámico, historia del arte
  • Historia del arte
  • historia del arte-arte islamico

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS