Historia Del Arte

Páginas: 11 (2647 palabras) Publicado: 22 de enero de 2013
DEL REALISME AL MODERNISME: Realisme, Impressionisme i Post-Impressionisme
CONTEXT HISTÒRIC GENERAL
Durant el s.XIX van haver una sèrie d’esdeveniments significatius, com la unificació d’Itàlia al 1861, el reordenament dels grans imperis com Alemanya al 1871, la caiguda del segon Imperi i l’adveniment de la 3ª República a França i també la consolidació dels EUA.
A Espanya la política es vaveure alterada per la revolució del 68, el canvi dinàstic, la 1ªRepública i la Restauració. Van haver una sèrie de transformacions socioculturals com que la burgesia es va tornar consumidora de les activitats culturals, va haver una mercantilització de l’art i una nova relació entre el client i l’artista. La població també va patir un gran creixement i per tant va pujar la demografia.
Va neixerl’eclecticisme, una arquitectura que combinava diferents elements de diferents estils en un mateix edifici i van apareixer també nous corrents que cercaven noves formes d’expressió, eren innovadors.
Els artistes també van canviar la forma de treballar, ara ho feien per encàrrec i protegits per les persones per a qui treballen.
El nou centre artístic de l’època va ser París on van sorgir novestendències pictòriques com el Realisme, l’Impressionisme, el Post-Impressionisme i el Simbolisme.
Tot això va donar pas a un nou corrent, el Modernisme.
A partir del s.XIX la burgesia es transforma en la nova clientela dels artistes, visita els tallers i galeries i compren obres ja fetes, l’artista està en una situació de més llibertat, fa obres per expossar a la galeria o taller.

ZREALISME(1850/1871)
Aquest moviment sorgeix a França durant el segon Imperi sota el control de Napoleó III. Abarca també els anys compressos entre 1870 i 1871 on va tenir lloc la guerra francoprussiana i la revolució de la “Comuna de París”.
Durant aquest període va haver un creixement econòmic important i la liberació de la política això va fer que les ideologies socialistes es difuminessin.
El capitalisme vapatir una crítica social i va tenir lloc la idealització de la natura i la vida rural criticant d’altra banda al progrés industrial i la vida agrària de les grans ciutats.

El realisme s’implica en la societat i al mateix temps rebutja la idealització imaginativa a favor d’una observació exacta de les aparences externes, es va formular a França durant eñ s.XIX com una doctrina basada en noimitar els reeiximents de l’art del passat sinó en la descripció exacta i acurada dels models que la natura i la vida contemporània ofereixen a l’artista.

IMPRESSIONISME (1870/1876)
L’impressionisme va ser un moviment sorgit a París a finals del segle XIX format per un grup de joves artistes i crítics de l’art acadèmic que defensaven la necessitat de pintar a l’aire lliure. Aquests mateixosartistes formen una societat independent ja que rebutgen exposar les seves obres als salins, en les societats independents els artistes accepten totes les obres encara que no estiguin seleccionades.
Els temes mes tractats eren els temes sobre la vida quotidiana, paisatges, interiors domèstics, etc. Tot i així, donaven més importància a la manera de pintar que al motiu que volien representar, es centrenen els efectes de llum sobre els colors i en pintar d’una manera ràpida amb pinzellades curtes no definides per poder captar l’instant únic.
Pel que fa al color, els impressionistes apliquen la teoria del color descoberta per Delacroix, no utilitzaven el negre o el blanc per crear sensació de volum, és a dir suprimeixen el clarobscur pels contrastos dels colors complementaris per això elsquadres són més vistosos i sense relleu i també ens sembla que estiguin mal fets. Un dels pintors més importants d’aquest període va ser Claude Monet o Édouard Manet entre d’altres.
Aquestes obres van ser molt revolucionàries i pel fet de voler innovar en la pintura van causar molts escàndols.

POST-IMPRESSIONISME (finals del S.XIX/ principis del S.XX)
El postimpressionisme va compendre un...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Historia del arte Arte gotico
  • Historia del arte Arte en India
  • Historia del arte arte impresionista
  • Historia del arte
  • Historia del arte
  • Arte islámico, historia del arte
  • Historia del arte
  • historia del arte-arte islamico

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS