Historia Del Arte

Páginas: 13 (3156 palabras) Publicado: 7 de marzo de 2013
Bloc 2. Els inicis de l’art.
1. Les primers manifestacions artístiques.
L’art a la prehistòria:
* L'art rupestre és el que trobem sobre les parets i sostres de les coves i abrics habitades per l'home paleolític.
Característiques: La pintura rupestre sol aparèixer a l'interior de coves. El tema representat és la fauna de l'època. Mai apareix la figura humana, amb l'excepció d'algunessiluetes de mans. És una pintura naturalista perquè tracta de representar les figures amb un dibuix fidel i una policromia adequada; sovint s'aprofiten els bombaments de les parets rocoses per pintar-hi i dotar de relleu a les figures.
* Arquitectura megalítica i cultura talaiòtica: és el fenomen cultural localitzat a la Mediterrània occidental i l'Europa atlàntica, caracteritzat per larealització de construccions arquitectòniques amb grans blocs de pedra escassament desbastats anomenats megàlits.
La Cultura Talaiòtica és el nom de la societat corresponent, a l'Edat del Ferro a les illes Gimnèsies. El seu nom procedeix dels "talaiots", que són les construccions més emblemàtiques i abundants de la prehistòria balear.
* Els principals monuments:
- El menhir: és una gran pedraclavada verticalment a terra.
- L'alineament: Són diversos menhirs col·locats en línia.
- El dolmen: monument format per diversos menhirs sobre els quals descansen horitzontalment altres grans pedres.
- El cromlec: Cercles formats per diversos dolmens i menhirs.
* La cultura talaiòtica de les balears:
- Un talaiot és un monument prehistòric, consistent en grans apilaments de pedres. Se'ntroben amb certa freqüència a les illes de Mallorca i Menorca. La seva construcció va començar en la prehistòria. Hi ha diferents tipus de construccions. Hi ha els de planta circular i els de planta quadrada. En ambdues illes es poden trobar algunes restes de murades, poblats i centres rituals o de cerimònies. També són conegudes d'aquesta època a l'arxipèlag la construcció de navetes i taules ide necròpolis.
- Una taula, és un tipus de construcció de la cultura talaiòtica típica i exclusiva de l'illa de Menorca. El terme taula fa referència, a l'element central d'un tipus d'edifici en forma de construït amb dues lloses rectangulars de grans dimensions.
- Una naveta o naveta funerària és una construcció prehistòrica de l'illa de Menorca. Eren usades com a cases i més tard com a tombesde caràcter col·lectiu i estava construïda amb grans pedres i col·locades en sec.

L’art de l’antic Egipte:
* Fonaments socials i religiosos de l’art egipci: Les creences en els déus estaven immerses a la civilització de l'antic Egipte des dels seus inicis; la llei faraònica es basava en els drets divins dels reis. Els déus no es veien sempre tant compassius, i els egipcis creien que s'haviende seduir amb oferiments i pregàries. L'estructura d'aquest panteó canviava contínuament a mesura que noves deïtats es promovien a la jerarquia. Els déus s'adoraven en temples de culte administrats per sacerdots que actuaven en nom del rei. Al centre del temple hi havia l'estàtua de culte en un santuari. Normalment, el recinte del déu estava tancat del món exterior i només hi podien accedir elsoficials del temple. Els ciutadans comuns podien adorar estàtues privades a casa seva, i els amulets oferien protecció contra les forces del caos.

* Arquitectura funerària i religiosa:
-Una mastaba és una tomba de maó de planta rectangular amb una sala per a ofrenes i una cambra central en la qual se situa el sarcòfag.
-Les piràmides són un monument de caràcter religiós. S'usaven comtombes per als faraons, on els seus cossos eren momificats i en les tombes se'ls posava joies i objectes personals. Els egipcis tenien fermes creences en la vida després de la mort.
- El temple estava considerada la casa dels déus i per aquest motiu només podia accedir-hi els sacerdots i els reis. Els temples egipcis reproduïen els habitacles d’un palau reial. La idea era crear un trànsit des d’allò...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Historia del arte Arte gotico
  • Historia del arte Arte en India
  • Historia del arte arte impresionista
  • Historia del arte
  • Historia del arte
  • Arte islámico, historia del arte
  • Historia del arte
  • historia del arte-arte islamico

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS