historia del derecho

Páginas: 2 (330 palabras) Publicado: 17 de diciembre de 2014
HISTORIA DEL DRET. Tema 1

Esquema

ANTIC RÈGIM - ÈPOCA LIBERAL(s.19)
Metodologia comparativa.
La Rev. francesa marca el final de l'antic regim.

EPOCA LIBERAL
- la constitucio en elpoder en un llibret. la const es una norma, no sempre una norma escrita. (en anglaterra no)
norma funamental, escrita,que ordena organicament tots els poders i comoetencies, que estableix seoaraciode poders i fa una declaracioi de drets i llibertats. el que fa la const. es declarar els drets. la const. recull uns drets preexistents.
La llei es una caracteristica molt accentuada en l'epocaliberal, perque es la principal font del dret. moltes implicacions:
-.ligitimitat, la llei en tan q norma firmal te un contingut materisl que aprova el oarlament, oer tant el dret que aprovem a lallei, es un dret ligitimat. la llei adquireix ligitimitat. la llei es la 1a font del dret.
la llei el que fa es expropiar l'ambit juridic i monopolitzar-lo. a l'epoca libersl la llei es l'instrumentjuridic per excelencia que estara per sobre de les altres fonts dek dret. L'absolutisme juridic, una norma monopolitza per sobre d'altres manifestacion juridiques. El CC te diverses caracteristiques perovom a mecanisme de legitimacio es que es una llei,ho aprova el parlament, pero despres veurem que el cc te una caracteristica afegida, que es una norma sistematica, estructurada,general,abstracte, ique ella mateixa pot resoldre totes les situavions. La sevs oretensio es ocupar tota l'esfera juridica.

La constitucio es legitima per una sobirania popular i nacional.
Concepte basic depropietat individual. codi civil com a norma representativa del liberalisme es construeix al voltant de la idea de propietat individual.
Igualtat davant la llei-IGUALTAT FORMAL

Propietat col.lectiva- enel antic regim
Propietat de tipus feudal-----------------potestats jurisdiccionals: el noble no nomes te drets de propietsts, sino que tambe te potestats juridiques, pel fet de ser...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Historia Del Derecho
  • Historia Del Derecho
  • Historia Del Derecho
  • HISTORIA DEL DERECHO
  • Historia Del Derecho
  • Historia Del Derecho
  • Historia del derecho
  • historia del derecho

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS