historia del diseño

Páginas: 21 (5134 palabras) Publicado: 12 de enero de 2014
1.- Treball Flinn


1.- Breu resum de les diferents teories dels autors que apareixen a l’obra de Flinn.

Beard: es considera que pertany al grup dels primers historiadors de la Revolució industrial. La seva teoria defineix la revolució industrial com un canvi inesperat, violent i molt ràpid d'una vida medieval, tranquil·la i sense cap tipus de preocupació.

Beales: explica queanteriorment a la Revolució Industrial, la civilització tenia com a base econòmica l'agricultura. En el moment que la Revolució Industrial va aparèixer, la indústria va passar a ser la base econòmica, la població va augmentar, es va millorar el material, va augmentar el consum, també van aparèixer les classes obreres, entre d'altres coses.
Per tant, Beales creu que va desaparèixer una civilització decamp per introduir-se una civilització lligada als nous materials i les noves innovacions industrials.

Toynbee: ens exposa que les forces econòmiques van tenir més repercussió. El procés comença amb un gran creixement de la població, després es crea un descens de la població agrícola (Èxode rural) que s'instaura a la nova civilització industrial situada al voltant de les noves fàbriques aconseqüència del descobriment de nova tecnologia.
Toynbee també dóna molta importància, a la teoria econòmica de “laissez-faire”, que defensa la llibertat absoluta en molts aspectes. L'autor diu que aquest corrent va estar acompanyat per la tecnologia, que va impulsar els canvis econòmics i socials de la Revolució Industrial.

Mantoux: L'autor defensa, que malgrat es pugui pensar que la RevolucióIndustrial va tenir un desenvolupament molt ràpid, aquest va sorgir de molts factors diferents. També defensa que es va tarda molt de temps i molts requisits previs abans de comença la “Revolució”.
Descriu la Revolució Industrial com, una posada en pràctica dels nous invents, en especial el de la màquina de vapor. Diu que es va canviar la manera de pensar, cap a unes noves normes laborals del“laissez-faire”.
Matoux divideix la Revolució Industrial en dues etapes: el període de canvi ràpid en les dos o tres últimes dècades del s.XVIII i després un període llarg de creixement moderat.

Ashley: defensa que cal considerar el desenvolupament de la Revolució Industrial com a una culminació de factors que van esdevenir en altres moments de la història. No a factors nous. La Revolució industrialno va ser immediata, va ser gradual i meditada durant molt de temps. Per tant, podríem dir que Ashley defensa la postura de que la Revolució Industrial no va ser un fet immediat i sense cap tipus de prevenció. La Revolució industrial va sorgir després de molts fets que van comportar a que es desenvolupés, uns fets que anaven tenint lloc anys abans de que comencés.

Ashton: va ser un gran teòricde la Revolució Industrial, la seva teoria defensa que no només van tenir lloc canvis industrials, la Revolució Industrial, també, va ser la suma de canvis socials i intel·lectuals. Ashton, en la seva teoria genera dues idees molt importants: la primera fa referència a la relació que ell veu entre els no conformistes i la indústria. Aquests no conformistes eren el sector més ben educat de lesclasses mitges. Ashton però, no va voler entrar molt en aquest tema, ja que el canvi religiós hi estava involucrat.
La segona idea es basa en la importància del diner per generar l'expansió econòmica, una idea casi impossible de buscar-ne la solució, diu Ashton.
Ashton va estudiar la Revolució Industrial des d'un punt de vista econòmic molt important per entendre-la. Aquest autor aporta moltesintervencions en el llibre, tant en l'educació, el comerç,etc.

Rostow: la seva teoria es basava en cinc nivells per explicar el creixement econòmic. Un d'aquests nivells és el “despegue” o amb altres paraules, la iniciació a aquest creixement. Aquest nivell és provocat per un augment en l'índex d'inversions, un desenvolupament dels sectors de les manufactures i l'aparició d'una nova...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Diseño Historia
  • Historia Del Diseño
  • historia del diseño
  • Historia del diseño
  • Historia del diseño
  • Historia del diseño
  • HISTORIA DEL DISEÑO
  • Historia Del Diseño

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS