Historia del diseño

Páginas: 4 (992 palabras) Publicado: 5 de abril de 2014
WALTER BENJAMIN

















Nom: Gina Baldé
Curs: 1rA. 2013-2014
Introducció a la història del disseny

INDEX1.- Vincular aquests paràgrafs amb les idees generals de l'autor, així coma amb els
següents conceptes exposats a classe : seriació dels objectes, socialització i
estandarització.Walter Benjamin al seu llibre, ens fa un plantejament per tal que veiem que l'art ja no és únic . Aquest es pot copiar i reproduir infinites vegades sense que hi hagi cap problema.
Amb tècniquescom la xilografia, la litografia o els giclées, les obres artístiques s'anaven copinat amb una velocitat considerable (tenint en compte les tècniques de reproducció d'aquella època) i d'aquestamanera l'art anava perdent el seu caràcter originari d'obra única , irrepetible. Aquest fet de la reproducció ha existit des de fa molts anys, però en la època de l'autor es desenvolupen molts mètodes queajuden a actualitzar la obra determinada.

Tots aquests conceptes els podem relacionar amb els termes de seriació d'objectes, la estandarització i la socialització ja que totes aquestes còpies enl'art aproximen el producte a la gent, la societat, el públic que cada cop és més ampli gràcies a l'augment d'objectes.
La còpia de la obra artística també fa que aquesta perdi d'alguna manera laseva “identitat” que la identifiqui ja que al tenir la mateixa obra tantes vegades igual, aquesta ja no conserva la seva esència inicial. A més a més el fet que hi hagi tantes còpies de la mateixa obraprodueix aquesta estandarització que condueix a la uniformalitat i a la massificació. A part d'aquests conceptes, en la obra, l'autor també ens destaca un concepte important que és la pèrdua de l'auraen la obra artística contemporània.

Aquest concepte d'aura el defineix com a una experiència de distància amb la obra determinada. Tot i que aquesta distància sigui breu, l'aura es fa visible a...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Diseño Historia
  • Historia Del Diseño
  • historia del diseño
  • Historia del diseño
  • Historia del diseño
  • Historia del diseño
  • HISTORIA DEL DISEÑO
  • Historia Del Diseño

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS