historia del diseño

Páginas: 21 (5012 palabras) Publicado: 11 de julio de 2013
Arquitectura, disseny i modernitat – Resum
2 Abril
Cultura material: els objectes poden ser dipòsit de diferents cultures. El que pensem podem plasmar-ho en un objecte.
Cultura visual: vivim en una societat que interpreta molt bé les imatges. Qualsevol imatge ens desperta un sentiment o emoció relacionat amb la nostre cultura.
Revolució industrial
Fins la revolució industrial no existia laproducció en cadena d’objectes iguals, la impremta n’és un exemple.
La producció, el transport, etc, ha estat sempre basat en l’energia que treiem de la naturalesa però a partir del segle XVIII tot canvia i ho motoritzem tot, sobretot amb la màquina de vapor, encara que no exclusivament. Aquest gran canvi permet la producció industrial.
La màquina de vapor també es va aplicar al transport i esva crear la locomotora, que té la primera línia de tren el 1835.
Londres
Així doncs, la capital de la revolució industrial va ser Londres, i es produeix una immigració enorme de tot Gran Bretanya a la ciutat. I es que la revolució industrial no només va significar un canvi productiu, sinó que també va significar un canvi social. Es van crear classes socials molt diferenciades i també noveslleis.
Gran exposició universal
Aquesta exposició va ser organitzada per Henry Cole i pel príncep de Gales i es va celebrar el 1851. Tots els països van portar coses que ells volien mostrar per exposar-ho davant dels altres països i per fer intercanvis econòmics. Es va presentar de tot.
L’exposició es va celebrar al Crystal Palace, un edifici construït expressament per a l’exposició. Va serdissenyat per Joseph Paxton i lo important del Crystal Palace es l’edifici en si, tot ell està fet de ferro i vidre exclusivament. Es va construir en 6 mesos tan sols, ja que tot eren peces estandarditzades creades per les indústries angleses.
El Crystal Palace va suposar un gran canvi en la arquitectura, no només pel material utilitzat, sinó també per la funció de l’edifici, era un palau d’exposicions,no se n’havia fet mai cap fins aquell moment.
París
Una altre gran ciutat de la revolució industrial va ser París, la qual domina la segona meitat del segle XIX.
A partir del 1850 aproximadament París va ser remodelat, “destruint” l’antic París per canviar-lo i emplenar-lo de boulevards, amb grans avingudes, en els quals hi havia botiga al pis inferior i vivendes al pis superior i els carrersfets per passejar.
Un edifici significatiu del París de l’època va ser la biblioteca de Saint Genoveve, feta 2 anys després del Crystal Palace (1853) i amb el mateix estil que aquest, però ocultat a la façana de l’edifici.




Com que la ciutat es transforma, el mode de viure de la gent i l’oci canvien i es concentra principalment en el consumisme.
Un exemple va ser la Torre Eiffel, unaconstrucció efímera que era una antena de comunicació i que només s’havia de quedar durant l’exposició de 1889.
Un altre exemple es el Moulin Rouge, el gran triomfador de les sales de festa i oci era una barreja de música, dones ballant, mescla de classes socials, oci...
El molí construït imitava el simbolisme de les petites sales de festa a la que assistien els parisencs de festa els últims anys.Els cartells del Moulin Rouge

El Moulin Rouge va ser la primera sala a utilitzar cartells per promocionar-se.
J. Cheret va ser el que va fer el primer cartell del Moulin Rouge, el 1889. El cartell era la imatge del Moulin Rouge al centre i dones ballant amb poca roba i seductores, el text que es podia veure significava que sempre hi havia una gran festa.

Touluse Lautrec va ser el queva fer els cartells despres de J. Cheret. El primer que va fer va ser el de Valentín le desossé al Moulin Rouge. Com que al gerent li va encantar li va demanar que fes més cartells.
Es va empapar del que era la seva vida i això ho aplicava als seus quadres. Lautrec representa allò que passa fent esbossos.
El següent cartell doncs havia d’aconseguir destacar dins del gran mar de cartells que...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Diseño Historia
  • Historia Del Diseño
  • historia del diseño
  • Historia del diseño
  • Historia del diseño
  • Historia del diseño
  • HISTORIA DEL DISEÑO
  • Historia Del Diseño

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS