Historia del futbol

Páginas: 4 (791 palabras) Publicado: 9 de junio de 2015
Història del futbol

La història moderna de l'esport més popular del planeta abasta més de 100 anys d'existència. Va començar en el 1863, quan a Anglaterra es van separar els camins del"rugby-football" (rugbi) i del "association football" (futbol), fundant-se l'associació més antiga del món: la "Football Association" (Associació de Futbol d'Anglaterra ), el primer òrgan governatiu del'esport.

Tots dos tipus de joc té la mateixa arrel i un arbre genealògic de molt vasta ramificació. Una profunda i minuciosa investigació ha donat amb una mitjana dotzena de diferents jocs en els quals hiha aspectes que remeten l'origen i desenvolupament històric del futbol. Evidentment, tot i les deduccions que es facin, dues coses són clares: primer, que la pilota es jugava amb el peu des de feiamilers d'anys i, segon, que no hi ha cap motiu per considerar el joc amb el peu com una forma secundària degenerada del joc "natural" amb la mà.
Molt més animats eren el "Epislcyros" grec, del qual sesap relativament poc, i el "Harpastum" romà. Els romans tenien una pilota més petit i dos equips jugaven en un terreny rectangular, limitat amb línies de marcatge i dividit amb una línia mitjana.L'objectiu era enviar la pilota al camp de l'oponent, per a això s'ho passaven entre ells, apel·lant a l'astúcia per aconseguir-ho. Aquest esport va ser molt popular entre els anys 700 i 800, i si béels romans el van introduir a Gran Bretanya, l'ús del peu era tan infreqüent que la seva ascendència en el futbol és relativa.

El creixement global
Acabat al començament del segle XIX s'albira elcanvi: el futbol va ser guanyant cada vegada més terreny a les escoles, principalment en escoles públiques, i va ser en aquest ambient va començar el seu procés d'innovació i desenvolupament.

Malgrattot, el futbol continuava sent un joc sense reglamentació, és a dir, no existia una forma determinada de jugar-lo. Cada col·legi aplicava les seves pròpies regles, les quals divergien, de vegades,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Historia Del Futbol
  • historia del futbol
  • historia del futbol
  • historia del futbol
  • historia del futbol
  • La Historia Del Futbol
  • Historia Del Futbol
  • HISTORIA DEL FUTBOL

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS