historia del joc

Páginas: 9 (2240 palabras) Publicado: 12 de junio de 2013


-Història del joc:

El joc apareix en els mamífers. Els mamífers juguen per aprendre. De fet la principal funció del joc és aprendre. Els mamífers es caracteritzen per un cervell evolucionat, infància llarga, cura parental, alletament de les cries, cacera en grup, divisió social i no genètica de treball. Els mamífers juguen a caçar en grup, definir jerarquies, explorar, dividir el treball,entre d'altres. El joc entre els mamífers (canins, felins, aquàtics, primats) es basa en la imitació i en l'exploració per assaig i error. En els mamífers hi ha una absència total de joc simbòlic.
El joc simbòlic es fa sobre representacions i no sobre coses reals. Les pintures rupestres són el primer exemple de ¨ joc ¨ simbòlic. Els homes prehistòrics les utilitzaven per actuar sobre els animalsa través de les seves representacions. El joc simbòlic està clarament present tots els nens normals a partir dels 2 anys d'edat. El joc simbòlic és present quan un nen pren una pedra i juga amb ella com si fos un carro. Aquest nen està jugant amb el carro, no amb la pedra.
Els ximpanzés i altres primats tenen la capacitat d'utilitzar representacions, poden per exemple usar algunes paraules, peròno apareix en ells cap forma de joc simbòlic. El joc dels ximpanzés té les mateixes característiques que el de tots els mamífers. L'aparició del joc simbòlic es presenta exclusivament en els nens humans, juntament amb el llenguatge-intrínsecament simbòlic-.
En els éssers humans, després de l'aparició de joc simbòlic, cap als 2 anys, comença una etapa de joc social, en el qual els nens juguencada vegada més entre si i amb els adults, utilitzant el llenguatge. Aquest joc social requereix cada vegada més l'establiment d'acords i finalment acaba en el joc formal, la característica essencial és que és un joc amb regles molt clares. Els jocs de bales (bola ungla) són un excel·lent exemple de jocs infantils amb regles, cap als 6 anys d'edat. En la història de l'espècie humana és probable queel joc formal aparegui després de la sedentarització resultat de l'agricultura i l'escriptura. En el joc formal l'objecte del joc són les regles en si mateixes, no les representacions. Gràcies a aquesta capacitat per establir regles i jugar dins d'elles l'espècie ha pogut construir ¨ jocs ¨ claus com la democràcia, la religió i la ciència. Crear jocs amb regles és l'essència de l'evolució de lacivilització. A partir dels 5 anys els nens poden utilitzar regles per manipular els objectes, interactuar socialment o per generar coneixement, els tres usos fonamentals del joc i de les regles.


-Que son els jocs populars? Com es classifiquen?

Els jocs populars són els practicats en una regió o poble pels xiquets, no solen tindre federació i són un exemple de com passaven el temps lliureels xiquets temps enrere.
 * Els jocs populars es poden classificar en:        
Jocs de força         
Jocs de pilota        
Jocs de carreres        
Jocs de corda        
Jocs d’habilitat i equilibri 
-Que son els esports tradicionals?
A diferència del joc popular, els esports tradicionals són aquells que coneixem de tota la vida i s’han transmès de generació en generació fins arribar al’actualitat. Aquests s’han adaptat als processos canviants de la societat, és a dir, al procés de transmissió i continuïtat durant un determinat període històric els quals estan molt arrelats a una cultura determinada.
Són jocs populars que s’han institucionalitzat, assolint així la categoria d’esport (normes fixes i, fins i tot tenen una federació pròpia on es disputen campionats). Podem trobarexemples com el futbol, el handbol, golf, etc.
Alguns esports tradicionals:
Futbol
El futbol (de l'anglès britànic football), també conegut per futbol associació i anomenat futbol, futbol o soccer, és un esport d'equip jugat entre dos conjunts d'onze jugadors cadascun i quatre àrbitres que s'ocupen de que les normes es compleixin correctament. És àmpliament considerat l'esport més popular del...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • joce
  • joce
  • Història del joc de pilota
  • joca
  • Joce
  • Joce
  • El Joc
  • JOC

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS