Historia Del Papel

Páginas: 4 (963 palabras) Publicado: 13 de octubre de 2012
EL PAPER. LA INDUSTRIA PAPERERA.

Procés de fabricació de la pasta de paper:
Distingim dos tipus de pasta de paper segons el procés utilitzat i les fustes de on prové:
Pasta mecànica (feta ambfustes resinoses): s’obté un paper de baixa qualitat encara que té molt mes rendiment.
Pasta química (feta amb tractaments químics): s’obté una pasta de cel·lulosa que fa un paper de mes bonaqualitat.

Formulació de fulls de paper:
La formació del paper és exactament igual per a qualsevol classe de paper, la diferència ve donada per la seva composició i l'acabat, el primer pas en la formacióde la fulla consisteix a transformar la part diluïda en una làmina de líquid prima, ampla i uniforme que ha d'estar perfectament distribuïda i amb un cabal regular, aquesta operació es duu a terme enel cap de la màquina, les fases que es precisen per formar la fulla, són:

Tina de barreges, on es realitza la formació del paper, els components que s'afegeixen són: fibres, càrregues, agents,encolants, blanquejants òptics i altres additius, les fibres i càrregues s'afegeixen disperses en aigua, i una vegada completada la barreja s'envia a una altra tina (la de reserva), de la qual sesubministra a la màquina.

La depuració, procés pel qual s'eliminen les impureses de la barreja, les partícules no desitjades, una manera d'eliminar les impureses és a través d'una malla o tamís perforat quefan de filtre. Un altre tipus de depuradores, són les denominades centrífugues que es basen en la força centrífuga de rotació d'uns cossos cònics que separen les partícules que surten per un extreminferior obert.

Regulació del cabal i densitat de la pasta, que una vegada depurada s'envia a la caixa d'entrada, sent necessari aconseguir un flux regular de les matèries que componen el paper, lapasta és regulada d'acord amb la seva densitat, resistència i cabal.

És la caixa d'entrada a la màquina, consta d'un cos de caixa de corrons perforats que són els distribuïdors i una sortida sobre una...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • el papel de la historia
  • La Historia Del Papel
  • historia del papel
  • Historia del papel
  • Historia del papel
  • Historia del papel
  • La Historia Del Papel
  • Historia del papel

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS