Historia del rugby

Páginas: 6 (1460 palabras) Publicado: 13 de junio de 2011
HISTÒRIA
El rugby és un esport que va néixer a la Gran Bretanya, Anglaterra, sota el nom de la “soule”. Llavors era un joc popular que es jugava entre dos pobles a portar una bufeta de porc d’un lloc a l’altre i valia tot. No hi havia normes. A les escoles angleses, a l’hora del pati es jugava en un camp de gespa a un joc que consistia en portar la pilota d’un lloc a l’altre xutant. Però un dia,un alumne de l’institut de la ciutat de Rugby, anomenat William Web Ellis, l’any 1823 va agafar la pilota amb les mans i va seguint corrent. Es diu que d’aquesta manera va néixer l’actual esport del rugby (d’aquí el seu nom: Rugby).
La primera es va estendre per tot el món, i actualment les seleccions més fortes són les de Sud-Àfrica, Nova Zelanda, Austràlia, Anglaterra, França...
També hi haun torneig molt tradicional que es jugava cada any anomenat el Torneig de les 5 Nacions, a qui si ha afegit Itàlia passant a ser el Torneig de les 6 Nacions: França, Anglaterra, Escòcia, Gal·les, Irlanda i Itàlia.

CARACTERÍSTIQUES GENERALS
El rugby és un esport jugat per 15 jugadors per equip, en un partit que dura 80 minuts, dividit en dues parts de 40 i amb un descans de 5 minuts.L’objectiu és portar la pilota darrera dins la zona de marca contrària i plantar-la al terra fent una MARCA O ASSAIG. Per aconseguir-ho es pot córrer amb la pilota a les mans, xutar-la cap endavant o passar-la cap enrere. Per aturar elportador/a de la pilota la defensa pot agafar-lo o placar-lo per tirar-lo al terra, respectant les normes i l’esperit del joc.
El punt s’aconsegueix:
* Fent una marca,que val 5 punts.
* Xutant a pals després de fer una marca (has de passar la pilota entre els dos pals, i per sobre del travesser) i val 2 punts més.
* Xutant de drop, que val 3 punts.
* Xutant a pals en un cop de càstig que val 3 punts.

1 EL TERRENY DE JOC
La pilota de rugby és ovalada. Les mides de la pilota varien en funció de l’edat dels jugadors.
El camp de joc és de gespa, fa100 metres de llarg per 70 d’ample com a molt. El camp té una zona defensiva de 22 metres. Hi ha una sèrie de línies marcades en el camp.
Esquema del terreny de joc:

2 ELS JUGADORS.
Cada equip està format per 15 jugadors distribuïts en dos grans equips: Els davanters, que són 8 i els ¾ que són 7.
Els jugadors 1,2,3 formen la primera línia, són grossos, forts i pesats. El 1 i el 3 són pillersi el 2 és el talonador.
El 4 i el 5 formen la segona línia, són els més alts i forts. Són el motor de la melé. El 6, 7 i 8 són la tercera línia, són forts, ràpids i molt placadors. El 9 i el 10 són els mitjos de melé i apertura. Són jugadors molt hàbils i dirigeixen el joc.
El 12 i 13 són centres, són potents i explosius, i bons placadors. El 11 i 14 son els ales, són els més ràpids de l’equip,i el 15 juga darrera. Té molta visió de joc i bona recepció de la pilota.

ASPECTES TÈCNICS INDIVIDUALS
1 LA PASSADA:
És l’acció que permet la continuitat del joc. Només es pot fer cap enrera. El passador abans de pasar ha de mirar al receptor i li ha de llençar la pilota a l’alçada de la cintura. El receptor ha de treure les mans per donar un punt de referencia al passador.
2 EL XUT:
Ésl’acció de colpejar la pilota amb els peus. Hi ha tres formes de xutar la pilota, El xut plantat: per iniciar el partit i la mitja part des del mig del camp, i a Pals, després de marca o un cop de càstig.
El xut de volea: s’utilitza durant el joc amb l’intenció de recuperar-la, de vegadas, o d’avançar metres en altres.
El xut de drop: es fa durant el joc per intentar fer punts si passa per entre migdels tres Pals. També es fa per transformar una marca, o bé per treure de mig camp després d’una marca del contrari.
3 EL PLACATGE:
És la técnica básica defensiva. Consisteix en tirar a terra al contari que porti la pilota per aturar-lo. Es fa abraçant-lo per les cames i empenyent-lo amb l’espatlla.
El jugador placat ha de deixar inmediatament la pilota al terra, o passar-la a un company....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • HISTORIA RUGBY
  • historia del rugby
  • historia del rugby
  • historia del rugby
  • Historia De Rugby
  • reglas e historia del rugby
  • breve historia del rugby
  • Historia y espíritu del Rugby

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS