Historia Economica Mundial

Páginas: 6 (1269 palabras) Publicado: 19 de febrero de 2013
Cicle demogràfic antic.
Comportament demogràfic en base agraria
La natalitat en aquesta época era entre el 33 i el 55% degut a la falta d’informació i de metges per poder evitar aquests embrassos.
També una elevada mortalitat ja que s’agrupen 3 elements estrucuturals importants:
1La fam peque la terra tenia un rendiment decreixent (“Piel de toro” que es la península ibèrica).
2La peste queeren les malalties que que generaba la mala alimentació i es procreaben moltes enfermetats la dieta de les persones era molt poc enriquida per aixó augmentaba el risc d’enfermetats. La peste en concret va ser importada al segle XVIII desde Pais on les “rates negres” eren les portadores d’aquesta enfermetat.
3 La guerra va ser estructural ja que l’economia no tinia capacitat de creixementautosostingut.
Hi havia un afavoriment de cara el comerç i no de cara la dona
RICARDO: El comerç a vingut a substituir a la guerra.
La mortalitat infantil : quan un nen mort abans de un any. Les persones morien pronte pero neixia mes gent de la que es necesitaba, es a dir l’esperança de vida era baixa.
1.2 LIMITS DE LES ECONOMIES DE BASE AGRÀRIA
La terra
* Règim de tenencia de la terra que sónpatrons de comportament a europa.
* Manca d’inovació tecnológica.
* Forta detracció sobre l’excedent (renda, delme, banalitats).
* No lliure disponibilitat sobre el factor terra.
* Rigidesa entre conjuntura econòmica i pagament de renda.

En primer lloc no existeix la propietat privada sino que el domini dels senyors (els propietaris de les terres) que no pagaben impostos.
Aixóimplicaba que el camperol havia de pagar en una gran part de la seva collita els impostos al señor, que venia determinada per questions de protección i simbolismes de la época anomenada renta feudal. I sempre tenien que pagar els mateixos sacs sigui quina sigui la collita. Tambe existía el DELME que era l’impost del 10 % de la collita per a l’esglèsia.
També podem dir que no hi ha una lliuredisponibilitat sobre el factor terra ia que es conreaba dacord amb els usos i costums de cada sector demogràfic. El camperol no era lliure de variar les condicions en que es conrreaba ni el señor tampoc l’unic que pot fer el señor sobre el camperol es treballar molt xo no fer-lo mai fora.

Nord

LionOest
Ital
esp
Est
Imperi Turc

Sud


Nord: Existia el contracte d’arrendament vitalici que es continuaba en regim de domini directe i el camperol paga la reta en condicions fins la seva mort que era quan es contractaben lescondicions noves de la terra i si no pagaba els impostos era desonorat.
Al segle XVIII començen a pujar els preus dels productes agraris i la tendencia es que els camperols que tinguin terres mes rentables començaben a tenir mes independencia sobre alguns aspectes sobre les seves terres i consequentment es carreguen els camperols en explotacions no tant rentables i començen a formar-se latifundis.
Sud: Hi havien els contractes emfiteusics que hi havia un domini directe que hi havia una altre domini peró a favor del camperol i la transferencia de les terres era de pares a fills hi les condicions de les terres no varien fins els 3 anys de succesions de les generacions.
Est: No s’han mogut on el camperol sempre paga el mateix passe el que passe i les condicions sempre igual aixo feia empobrirmes al camperol.
Espanya: Hi havien tres franges geopolitiques
1) Atlantica norde de la corona de castilla S. XVIII que predominaba els contractes emfiteusics el problema es que el pdoructe predominant era el blat de moro que s’aprofitaba peró es america i es menjar d’animals i en aquesta época no es comercialitzaba molt.
2) Castilla sud; que era la Corona d’Arago que eren zones ben...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Lecturas De Historia Económica Mundial
  • Historia Economica Mundial
  • Historia economica mundial
  • Seminario de historia economica mundial
  • historia económica mundial
  • Història economica mundial (ADE)
  • Historia economica mundial. rondo cameron
  • Resumen historia economica mundial 1914-1930

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS