Historia España 1875-1935

Páginas: 2 (381 palabras) Publicado: 14 de noviembre de 2012
Història
Pregunta 1
a) És una Font primària, ja que es un document de l’època. És un discurs, i els discursos normalment se’ls cataloga com informatius. Tracta principalment sobre la defensa dela monarquia i dels beneficis que aquesta aportaria i de la postura que té el nou govern Espanyol, conservadors i liberals. Per tant, gracies a tot això podem afirmar que es tracta d’un text políticb) Aquest discurs el podem situar en la primera fase de la restauració amb la tornada dels borbons al tron, on començaria a governar Alfons XII com a monarca i el partit conservador seria el partitque presidiria el govern, amb Cànovas del Castillo.
c) Amb aquest discurs podem veure la intenció que tenia Cànovas d’intentar que el poble tornés a acceptar a la monarquia, dient que gracies aella, Espanya va ser el que va ser, i si la seva visió de futur es complia, Espanya tornaria a ser una de les nacions més grans i respetades d’Europa, a més a més d’oferir les llibertats que hauriadonat la república. Podem veure el que entén ell ser polític, una persona que no ha de satisfer passions, osigui, no ha de ser corrupte, i fer tot el possible per fer que Espanya prosperi.
Pregunta 2Quan va començar la Restauració hi van haver dos partits que s’alternaven el poder gràcies a un pacte, d’aquí ve el nom de bipartidisme, els conservadors y els liberals, amb Cànovas i Sagasta alfront, respectivament.
El partit liberal, presidit per Sagasta, era una evolució de les idees progressistes les quals van evolucionar degut a l’ambient polític d’aquella època, demanant més llibertats,sufragi universal masculí, separació de poders,etc. Aquest partit era sostingut principalment pel poble i per la gent que no tenia cap interès econòmic amb el estat, ja que aquests, els burgesos,perexemple, sostenen el partit conservador, un partit que vetlla més pels interessos econòmics de la gent rica o de l’església, gràcies a polítiques proteccionistes, per exemple. El partit conservador,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Historia de España (1875-1902)
  • Espana 1808
  • Historia Comptemporanea 1899 1935
  • Historia-Nueva España Y España
  • Historia De España
  • Historia De España
  • Historia De España
  • historia de españa

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS