historia española

Páginas: 3 (702 palabras) Publicado: 24 de octubre de 2013
1.Llegeix atentament els documents i fes un informe sobre el falsejament electoral durant la Restauració. Tingues en compte: la imposició del candidat ( l’ encasellament) i en què consistia elcaciquisme, qui eren els cacics i quina influència tenien en els processos electorals.
Durant la Restauració hi havia varies maneres de estafar les eleccions, que eren: La compra de vots a través de laextorsió, l’aprofitament de l’analfabetisme de la gent del món rural i de la gent pobre de les ciutats, en el món rural hi havia dos grans problemes ( la extorsió dels cacics i dels grans propietarissobre la gent analfabeta i/o pobre perquè si podien votar, votessin a qui ells volien, l’altre gran problema que hi havia al món rural era que la gent que votava i era en alfabeta moltes vegades votavasense saber que votava). Un altre gran problema que influïa en les eleccions era que alguns dels partits politics feien servir el nom d’alguna gent que havia mort per a votar a favor seu i fer quesortissin guanyadors. Un altre problema que també influïa en les eleccions era la compra de vots de la gent tan pobre com rica per fer que un partit o altre guanyes les eleccions. L’últim gran problemaque influïa en les eleccions era que quan els treballadors de les fàbriques anaven a votar els grans propietaris influïen sobre els vots dels seus treballadors amb amenaces de possibles acomiadamentso danys contra la persona i així s’asseguraven que els seus treballadors votessin el que ells volien.
2. Elabora una relació de les practiques electorals fraudulentes que consten als documents, tanttextuals com irònics.
Gràcies a la corrupció electoral i a la utilització de la influència i del poder econòmic de determinats individus sobre la societat (cacics), el sistema del torn pacífic esva poder mantenir durant més de vint anys.
El falsejament es va convertir en una pràctica habitual a totes les eleccions i es va aconseguir per mitjà del restabliment del sufragi censatari, el pes...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Historia del español
  • La Historia Del Español
  • La historia del espanol
  • historia del español
  • Historia del Español
  • Historia del español
  • Historia del español
  • Historia Española.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS