Historia Freixenet

Páginas: 2 (432 palabras) Publicado: 23 de noviembre de 2012
Francesc Sala Ferrés va fundar el 1861 la Casa Sala, la primera marca exportadora de vins a Sant Sadurní d'Anoia. El seu fill, Joan Sala Tubella, va seguir amb el negoci i, després del casament de laseva filla Dolors Sala Vivé amb Pere Ferrer Bosch, comença el negoci del cava, el 1914.

Pere Ferrer Bosch era fill de La Freixeneda, finca del segle XIII situada a l'Alt Penedès.
El negoci esva ampliant i comencen a aparèixer les primeres etiquetes de cava amb la marca Freixenet Casa Sala. Des del primer moment van optar per elaborar exclusivament cava, un vi escumós natural, seguint elmètode utilitzat a la Xampanya (França) des del segle XVIII. Van instal•lar les seves caves a Sant Sadurní d'Anoia, una població situada al cor de la comarca del Penedès. Aquesta regió ja era coneguda al'època de l'Imperi Romà per la qualitat dels vins que s’hi produïen.

En els anys vint i trenta, l'impuls dels fundadors i la seguretat en la qualitat dels seus productes ja havien donatnotorietat a la firma i fins i tot es van iniciar les exportacions destinades a situar-los en els mercats exteriors d’influència espanyola i en els mercats emergents d’aquell moment.

En aquest sentit,el primer establiment als Estats Units (Nova Jersey) data de 1935. La Guerra Civil Espanyola, primer, i la II Guerra Mundial, després, van alentir el desenvolupament de l'empresa, que, tanmateix, vallançar, el 1941, el que amb el temps es convertiria en un dels seus productes estrella, el cava Carta Nevada i, el 1974, el cava Cordón Negro, actual líder en exportació, present en més de 140 països.Als anys setanta podríem dir que Freixenet ja és una marca plenament estable i ferma i amb una clara vocació d’expandir-se internacionalment. A principis dels anys setanta, amb la marca Freixenettotalment consolidada en el mercat espanyol, es van intensificar les gestions, d'altra banda mai interrompudes, per arribar als mercats internacionals. Començava una expansió que no s’ha aturat i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Historia De Freixenet
  • HISTORIA FREIXENET
  • Freixenet
  • Freixenet
  • Freixenet
  • Freixenet
  • freixenet
  • freixenet

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS