Historia identitat catalana

Páginas: 2 (485 palabras) Publicado: 10 de noviembre de 2011
HISTÒRIA CONTEMPORÀNEA

La identitat catalana: De la Generalitat Provisional a la Constitució i l’Estatut.

A nivell social, Catalunya davant la República seguirà un model semblant a la restad'Espanya.
A nivell nacional, la República significarà la recuperació d'autogovern.

Les eleccions del 31 significaran un càstig a la monarquia per donar suport a la dictadura i es reivindicaràl'autonomia de govern.
A Catalunya es crearà una coalició de partits d'esquerra reformistes (ERC).
La coalició criticarà molt a la Lliga. Aquesta no col.laborarà amb la dictadura, però té una posicióambigua fins al punt d'estar a prop de pactar amb la monarquia. Es creurà que en aquestes eleccions a Catalunya guanyaria la Lliga però contra tot pronòstic l'ERC acabarà guanyant les eleccions. Ocuparàla major part dels ajuntaments catalans , governant també en els més importants.
El 14 d'abril Francesc Macià proclamarà la República Catalana a Barcelona des de el balcó de la Generalitat. Aquestacte voldrà ser acceptat des de el primer moment, forçant la imposició de la República.
Vindran ministres de la República a parlar amb Macià i s'acorda la recuperació de la Generalitat de Catalunya (17d'abril del 31)
Es voldrà anar més enllà que l'etapa anterior de la Mancomunitat i per tant arribaran a l'acord de posar el nom de Generalitat, ja que va ser la màxima institució segles enrere. Esgestionarà el mateix una mica més ampliat.
La constitució no serà redactada fins el setembre de 1932.

L'Estatut es redactarà amb molta rapidesa, l'escriuran representants de l'Estat Català(regidors i alcaldes) que eren favorables a l'ERC i a la seva ideologia.
S' anomenarà Estatut de Núria i serà aprovat en referèndum l'agost de 1931 pel poble de Catalunya votat pels homes y les dones vansignar per donar-hi suport.
Es redactarà tenint present que la Constitució de la República Espanyola serà d'un tipus federal, cosa que no serà així. Això voldrà dir que el govern de la Generalitat...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Historia lengua catalana
  • Historia llengua catalana
  • HISTÒRIA DE LA LITERATURA CATALANA
  • historia de la llengua catalana
  • Literatura catalana historia dun soldat
  • “La Identitat Catalana: Una Eina Política En Construcció”
  • La Identitat
  • identitat

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS