Historia medieval

Páginas: 2 (477 palabras) Publicado: 12 de enero de 2012
HISTORIA MEDIEVAL

Comença el 476 i acaba el 1492 amb l’arribada dels espanyols a Amèrica / 1453 quan Constantinoble cau en mans dels Turcs.

- Finals del segle V, arriben els visigotsostorgots,sueus, vàndals francs, alans burgundis... Els visigots prenen la peninsula Iberica fins l’arribada dels musulmans el 711.
- Els musulman creuen els Pirineus fins que són aturats pels francs a labatalla de Potiers (732). El cabdill dels francs, Carles Martells, era el primer de la dinastia Carolingui i avi de Carlemany.
- Els musulmans retrocedeixen i es fan forts a la peninsula iberica.
-L’any 800 Carlemany es fa coronar emperador del “sacre imperiromano-germanic”. En els seus objectius d’expanció, hi ha perill dels musulmans de la Peninsula Iberica.
- Per protegir les seves terres, elsfrancs estableixen una mena de coixi defenciu (la marca hispanica) a la meitat nord de Catalunya i aragó.
- Els comptats catalans de la marca hispanica són cedits en explotació inicialment a comptesnobles franc. Després, són escollits nobles autoctons per ocupar aquests carregs, pero el seu títol no és hereditari. El primer noble català que rebra el títol de compte de Barcelona hereditari ésGuifre el Pelós.
- 985: Borell II. Al-Mansur ataca a Catalunya i els catalans demnanen ajuda al rei dels francs. Els francs en aquell moment estan implicats en lluites internes, i negen l’ajut. És enaquell moments quan Borell II considera trencat el pacte de vassallatge amb frança i comença la historia de Catalunya independent.
- Ramon Berenguer IV compte Català és casa amb Peronella d’aragóqueimplica l’unió del regna de catalunya amb el d’aragó.
- Alfons el cast comença una política d’expanció cap a Occitania mitjançan pactes matrimonial. Aixi part del territori de més ellà dels Pirineusseran vassalls del rei Alfons de Catalunya.
- Pere el catòlic va regna desde 1196-1213. El seu regne anava desde el riu Ebre fins al riu Roina, és a dir, els Pirineus no són una frontera sino que són...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Historia Medieval
  • Historia medieval
  • historia medieval
  • Historia Medieval
  • historia medieval
  • Historia medieval
  • Historia Medieval
  • Historia medieval

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS