historia medieval

Páginas: 4 (825 palabras) Publicado: 6 de noviembre de 2014
Pierre Astor 2º Arquelogia Niub: 16121711
Comentari de fonts històriques: Historia Medieval
Es tracta d’un fragment de text dels Annales Regni francorum, que eren uns documents manuscritsoficials que es feien un cop l’any i que servien per recopilar els esdeveniments més importants que succeïen cada any. Aquest text com ha font històrica es dons un text descriptiu on es descriu breument elprocés que va seguir la jornada de coronació de Carlemany com a Emperador del Imperi Romà d’Occident per el papa Lléo III l’any 800.
Com he dit es un document informatiu sobre la coronació deCarlemany com a Emperador, la seva funció es explicar, narrar com es va desenvolupar la jornada de coronació del Rei per el pontífex per tal de deixar constància i perpetuïtat al llarg del temps. Es com sifos una noticia.
El document en si esta troba traduït al català actual però els Annales Regni francorum o literalment els annals del regne Franc estaven escrits amb llatí, que era la llengua oficialper els aspectes administratius i politics del regne.
Aquest text parla sens dubte de la cerimònia de coronació de Carlemany com a futur Emperador del Imperi Romà d’Occident. Podem observar que la fontcomença narrant el dia exacte, “dia de Nadal” i el lloc on es desenvoluparen els fets, “la Basílica del benaurat Pere, apòstol.” Seguidament es defineix el motiu del desplaçament del monarcaCarlemany; una missa.
A continuació es descriu el procés de coronació. Es descriu minuciosament els passos que el monarca i el papa fan durant la cerimònia. El rei agenollat rep la corona d’emperador per elpapa Lléo III. Es menciona també al entorn, ja que quan Carlemany rep la corona al seu cap, una multitud de gent exclama:“August, coronat per Déu, emperador gran i pacífic dels romans, vida ivictòria.”
Acte seguit el pontífex s’agenolla davant del rei com a símbol de costum en els temps dels emperadors romans. La cerimònia conclou amb el canvi de titularitat del Rei “Patrici” al títol...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Historia Medieval
  • Historia medieval
  • historia medieval
  • Historia Medieval
  • Historia medieval
  • Historia Medieval
  • Historia medieval
  • Historia Medieval

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS